Inicia
SegurCaixa Adelas

El secret de la longevitat és als cereals

 

Experts en nutrició asseguren que consumir dues racions diàries de cereals integrals redueix el risc de patir diabetis del tipus 2, malalties cardiovasculars i obesitat.​

Les persones que consumeixen cereals integrals de qualitat, presents en diversos aliments com ara el pa, la pasta o l'arròs, tenen menys probabilitats de patir diabetis del tipus 2, malalties cardiovasculars, obesitat i, probablement també, càncer colorectal. Aquesta és la conclusió principal a la qual ha arribat el Consorci Internacional de Qualitat dels Carbohidrats (ICQC, per les sigles en anglès), extreta de la seva tercera reunió anual. Entre els experts d'aquest grup hi ha dos espanyols: Jordi Salas i Mònica Bulló, de la Universitat Rovira i Virgili i del Centre de Recerca Biomèdica en Xarxa de Fisiopatologia de l'Obesitat i la Nutrició (CIBEROBN).

 

Millor si tenen un índex glucèmic baix

Els cereals integrals constitueixen una font important de fibra dietètica, nutrients i fitoquímics. D'acord amb els científics, consumir dues racions diàries d'aquest aliment (uns 16 g de pes sec per ració) repercuteix positivament en la salut. El grup d'experts també sosté que els cereals integrals d'índex glucèmic baix són més beneficiosos, ja que ajuden a mantenir els nivells de glucosa en sang al rang normal, fet que evita complicacions.

 

Tasques de conscienciació sobre els beneficis d'aquest aliment

El grup d'experts també destaca la necessitat d'informar a fons els professionals de la salut sobre les propietats saludables que ofereixen els cereals integrals de gra sencer. També recorden com n'és, d'important, informar sobre el contingut de cereals integrals dels aliments, promocionar-ne i incentivar-ne el consum entre la població, conscienciar la indústria alimentària i de la restauració perquè elaborin productes a partir de cereals integrals que siguin més atractius per al consum i assequibles, i també promoure la regulació d'un etiquetatge simple però basat en l'evidència científica.

 

Aquest text s'ha elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

On s'ha publicat aquesta notícia?

CIBER​OBN


Millora la teva salut i qualitat de vida. Apunta't als serveis de prevenció i plans de cures que t'interessin