Inicia
SegurCaixa Adelas

El treball i l’economia ens fan perdre el son

 

D'acord amb l'estudi El son: una perspectiva global, de Philips, que recull dades de gairebé 8.000 persones de 10 països, la preocupació per la feina, les finances i l'economia són els factors que més influeixen en el son. D'altra banda, malgrat que la importància de dormir bé es reconegui a escala global, la majoria de les persones admeten que no dormen tant o no dormen tan bé com els agradaria i que no fan res per millorar-ho.

 

Objectiu: dormir més

Per al 96% dels 7.817 enquestats dels Estats Units, Brasil, Regne Unit, França, Països Baixos, Alemanya, Xina, Japó, Corea del Sud i Austràlia, el son era valuós. Això no obstant, el 57% va admetre que, tot i que el seu son podia millorar, no prenien mesures per fer-ho. A més, tan sols el 17% va declarar que dormia tota la nit d'una tirada, mentre que el 22% va assenyalar que es despertava abans del que li agradaria entre cinc i set nits a la setmana. El 6% dels enquestats va dir que patia apnea obstructiva del son (AOS), cosa que concorda amb altres informes que indiquen que més de 100 milions de persones d'arreu del món pateixen aquest trastorn, tot i que la majoria (el 80%) encara no s'han diagnosticat.

 

L'impacte de l'economia sobre el son

Entre una llista de 12 factors diferents que influeixen en la salut general i el benestar (incloent-hi la família, la feina, l'escola i la vida social), un 87% dels enquestats va considerar que el son és el més important. El segon factor que aporta més benestar, segons el 84% dels enquestats, és els diners i la seguretat financera. A més, dels 13 factors que fan que la gent estigui desperta a la nit destaquen els problemes laborals, amb un 25%, i els problemes financers i econòmics, amb un 28%. Si observem les dades per països, podem concloure que els més amoïnats per la feina viuen a Corea del Sud (43%), Brasil (33%) i Xina (32%), mentre que els més capficats per qüestions econòmiques i financeres són els brasilers (39%), els alemanys (31%) i els nord-americans (31%). El 67% dels enquestats va admetre que dorm amb un telèfon mòbil a prop, i només el 21% pensa que la tecnologia és un disruptor del son.

 

L'opinió de l'expert

"El nostre informe indica de quina manera els factors psicològics poden afectar el son, i com poden canviar aquests factors en funció de l'època en què vivim", ha afirmat el doctor Mark Aloia, director sènior de Recerca Clínica Global de Philips.

 

 Aquest text s'ha elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

 

On s'ha publicat aquesta notícia?

Philips, El son: una perspectiva global​​