Inicia
SegurCaixa Adelas

Quan arriba l’estiu cal cuidar més els peus

 

Els experts del Col•legi Oficial de Podòlegs de la Comunitat Valenciana (ICOPCV) recomanen cuidar aquesta part del cos sobretot durant els mesos d'estiu i visitar un professional en cas que s'hi detecti cap anomalia, com ara rugositats a les ungles, coïssor, mala olor o descamacions de la pell.

Els contagis més habituals

Segons els experts, el peu d'atleta i el papil•lomavirus (les berrugues plantars) són dues de les afeccions més habituals durant els mesos d'estiu. La primera comporta una infecció per fongs com a conseqüència d'una sudoració extrema i una humitat concentrada als peus a causa de la calor, i s'ha de tractar amb antimicòtics. En el cas de les berrugues, sovint els contagis es produeixen en zones calentes i humides, com ara les piscines o les saunes.

Contagis sota control

Amb la finalitat d'evitar que apareguin el peu d'atleta o les berrugues plantars, els podòlegs de l'ICOPCV recomanen que es facin servir xancletes o sabatilles de goma a les piscines, les saunes, els gimnasos i les zones públiques en les quals s'està en contacte directe amb la humitat; que es faci servir un calçat que deixi transpirar els peus (si pot ser, de pell o materials naturals); que no es comparteixi ni la tovallola ni el calçat, i que s'eixuguin els peus amb atenció, sobretot entre els dits.

Altres amenaces per als peus

Canviar de sabata i abandonar els mitjons durant una temporada augmenten el risc de patir ferides i butllofes com a conseqüència de la fricció. Per tal d'evitar-les, els experts recomanen que es facin servir unes sabates còmodes i, si ja han sortit, curar-les bé perquè no s'infectin. Massa sudoració, a més, pot provocar clivelles entre els dits que, si arriba el cas, es poden combatre amb productes reguladors de la transpiració. Les temperatures elevades també poden ressecar la pell, sobretot la dels talons, que caldrà llimar-la i hidratar-la dues vegades a la setmana.

Millora la teva salut i qualitat de vida amb Adeslas. Apunta't als serveis de Prevenció i Plans de Cures que t'interessin.


< Volver a la Información de salud