Inicia
SegurCaixa Adelas

Cal millorar la conscienciació sobre el càncer

 

El càncer és una de les causes principals de mort a Espanya i al món i, segons dades de l'últim informe de la Societat Espanyola d'Oncologia Mèdica (SEOM), els casos d'aquesta malaltia al nostre país superen ja les estimacions per al 2020. Amb motiu del Dia Mundial del Càncer, celebrat el 4 de febrer, l'Institut d'Investigació, Màrqueting i Opinió Pública (IMOP) i la consultora de comunicació Berbés y Asociados s'han unit de nou per llançar una pregunta a la població; en aquest cas el seu objectiu era saber quina és l'opinió que té la societat sobre aquesta malaltia.


Més de la meitat de la població considera que està desinformada

Tot i ser una malaltia cada vegada més present en la societat, IMOP-Berbés ha volgut saber si els espanyols estan prou informats sobre el càncer, si hi ha una conscienciació adequada per aturar l'alarmant augment d'aquesta malaltia i, també, com es podria millorar la informació al voltant d'aquest tema. D'acord amb els resultats obtinguts, un 52 % de la població espanyola considera que no s'està prou informat sobre el càncer, mentre que un 45 % creu que sí i un 3 % no ho sap o no contesta la pregunta.


Els factors de risc, claus en la conscienciació

Les respostes obtingudes revelen que, per millorar la informació que es té sobre la malaltia, és clau conèixer millor els factors de risc, com ara el tabac, l'estrès o l'alimentació (49 %). Aquesta opció és més assenyalada per les dones (52 %) que pels homes (46 %); i per la població més jove d'entre 14 i 24 anys (58 %). Després d'aquesta primera elecció, també subratllen la importància d'una atenció més personalitzada per part dels professionals mèdics (44 %), més èmfasi en la prevenció (43 %) i disposar de més campanyes institucionals (39 %).


Objectiu: millorar la conscienciació

Els enquestats també han assenyalat que seria important tenir més informació per educar i conscienciar la població (15 %), més suport a la recerca (9 %) i més recursos sanitaris i/o sociosanitaris (5 %). A més, un 3 % dels espanyols han marcat altres opcions i un 3,5 % no ho sap o no ha volgut respondre la pregunta.

 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

On s'ha publicat aquesta notícia?

Berbés Asociados​


Millora la teva salut i qualitat de vida. Apunta't als serveis de prevenció i plans de cures que t'interessin