Inicia
SegurCaixa Adelas

La FDA considera perilloses les cabines de raigs UVA

 

Fa temps que les cabines de rajos UVA estan en el punt de mira sanitari. L’any 2009, l’Agència Internacional de Recerca sobre el Càncer (IARC, segons les sigles en anglès), les va incloure en el grup de factors causants del càncer. L’Acadèmia Americana de Dermatologia afirma que els usuaris de cabines de raigs UVA tenen un 75% més de risc de desenvolupar melanoma que els que no les fan servir i puntualitza que el risc augmenta quan es fan servir.

Propostes de la FDA

Amb l’objectiu de protegir els consumidors dels riscos del bronzejat indoor, la FDA ha proposat canvis en la regulació de les làmpades de raigs UVA. L’agència s’ha basat en les noves informacions dels experts, que s’han exposat en un comitè assessor de la FDA de dispositius mèdics, i ha proposat que aquests dispositius passin de pertànyer a la Classe I a pertànyer a la Classe II, perquè així se’ls pugui controlar amb més regularitat. Neil Ogden, expert de la FDA en dispositius mèdics, assenyala: “Aquesta reclassificació no només enfortirà la supervisió d’aquests dispositius, sinó que també garantirà que els consumidors estiguin més ben informats i protegits d’aquesta mena d’exposició”.

La memòria de la pell

Els efectes de l’exposició als rajos UVA s’acumulen en el cos, i el fet que nens i adolescents s’hi exposin augmenta el risc de patir patologies a la pell i els ulls al llarg de la vida. Per aquest motiu, l’Organització Mundial de la Salut, l’Acadèmia Americana de Pediatria i l’Acadèmia Americana de Dermatologia, entre d’altres, han donat suport prèviament al que la FDA proposa ara: recomanar als menors de 18 anys que s’abstinguin del bronzejat artificial.

Pràctiques perilloses

Amb l’objectiu de garantir una seguretat raonable dels usuaris potencials de cabines de bronzejat, la FDA adverteix de l’alt perill que suposen algunes pràctiques molt esteses. Per això, els experts recomanen que es facin servir ulleres que compleixin els requisits òptims de seguretat, específiques per mantenir els ulls protegits en cabines de raigs UVA; no exposar-se gaire estona en aquestes cabines (cal recordar que les cremades no apareixen immediatament); que les persones que normalment es cremen amb el sol no s’hi exposin i que tampoc no els facin servir persones que prenguin medicaments o facin servir cosmètics reactius davant dels raigs UVA.

Millora la teva salut i qualitat de vida amb Adeslas. Apunta't als serveis de Prevenció i Plans de Cures que t'interessin.


< Volver a la Información de salud