Inicia
SegurCaixa Adelas

Ulleres de sol, també a l’hivern

 

Durant els mesos d'estiu, els rajos de sol arriben a la Terra amb més quantitat de radiació UV, perquè incideixen de manera perpendicular, més directament, i per això, tenen una càrrega d'emissions UV més gran. A l'hivern, incideixen de manera obliqua, són menys directes i, per tant, arriben menys rajos UV a la Terra. No obstant això, no vol dir que siguin menys molestos ni que a l'hivern no calgui protegir-se bé els ulls i la pell de les emissions.

Ulls cuidats en totes les estacions

Segons informen des del Col·legi Nacional d'Òptics-Optometristes, l'exposició a la llum del sol i a la radiació ultraviolada afavoreix l'aparició de determinades malalties com ara les cataractes o la degeneració macular associada a l'edat. Per tant, és fonamental fer servir ulleres de sol que ens protegeixin els ulls en qualsevol estació de l'any.

Extremar les precaucions a la neu

Tenir cura dels ulls és vital quan es practiquen esports a la neu. L'altitud i la reflexió de la llum provocada per la neu augmenten un 80% l'exposició a la radiació ultraviolada i fan que la llum solar sigui molt més perillosa i que pugui provocar fins i tot cremades a la superfície de l'ull. És fonamental fer servir bones ulleres de sol que protegeixin davant de tota radiació nociva i que cobreixin bé els ulls i el seu contorn. Les ulleres de categoria 4 estan concebudes per a la neu fins i tot en altituds superiors a 3.000 metres.

Altres amenaces hivernals

El fred i l'aire propis de l'hivern provoquen un augment del llagrimeig i sequedat als ulls, que es pot reduir protegint-los amb ulleres i fent servir llàgrimes artificials. L'efecte de les calefaccions també ocasiona sequedat als ulls, per això es recomana suavitzar els ambients mitjançant l'ús d'humidificadors o simplement col·locant recipients amb aigua a sobre dels radiadors per augmentar la humitat de l'ambient. Així mateix, descansar la vista sovint mentre es fan treballs de prop, fer servir ulleres de graduació adequada i llàgrimes artificials ajudaran a mantenir una bona salut ocular.

 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

On s'ha publicat aquesta notícia?

Col·legi Nacional d'Òptics-Optometristes​