SegurCaixa Adeslas S.A. de Seguros y Reaseguros utiliza cookies propias y de terceros en este sitio web para mejorar sus servicios, elaborar información estadística y mostrar publicidad, contenidos o servicios personalizados a través del análisis de su navegación para lo cual es necesario compartir datos y perfiles no vinculados directamente a su identidad con operadores publicitarios y otros intermediarios. Si sigue navegando entendemos que acepta su uso. Puede obtener más información sobre el uso de las cookies en nuestra Política de Cookies
Inicia
SegurCaixa Adelas

Fulles tendres de nap i cols per prevenir el càncer

 

Un grup d'experts que pertanyen a la Missió Biològica de Galícia del Centre Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) han investigat la possible influència de les fulles tendres de nap i les cols sobre el càncer, i han conclòs que el fet de consumir-ne ajuda l'organisme a prevenir la patologia.

La clau es troba en la composició

Segons l'equip de treball, les propietats antioxidants i l'alta concentració de compostos anticarcinògens d'aquests productes de l'hort formen un escut protector contra determinats tumors malignes, com ara el de pròstata. Així, els glucosinolats i els seus derivats, exclusius d'aquesta família de plantes (Brassica), podrien prevenir el càncer. L'equip també defensa que, en el cas del càncer de pròstata, determinats isotiocianats presents en les fulles tendres de nap es podrien fer servir en el tractament contra la malaltia com a potenciadors dels fàrmacs quimioprotectors i també dels antitumorals.

Imprescindibles en la dieta

A més de tenir capacitats evidents per combatre determinades cèl·lules tumorals, aquests "aliments funcionals" tenen una gran riquesa en proteïnes i en vitamines A, E i C, i són una font molt important de minerals com ara el ferro, el potassi o el calci. Els investigadors recorden que les propietats antioxidants de les fulles tendres de nap i les cols són presents fins i tot quan aquests aliments es troben enllaunats o en envàs de vidre. Per tot això, l'equip insisteix en la importància d'incloure les Brassica a la dieta.

Més glucosinolats a la tardor

Els integrants de Missió Biològica de Galícia conclouen també que les Brassica que es planten a la tardor tenen més índexs de glucosinolats, i es tornen encara més eficaces en la prevenció del càncer.

 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

On s'ha publicat aquesta notícia?

Missió Biològica de Galícia del Centre Superior d'Investigacions Científiques​