Inicia
SegurCaixa Adelas

Implicar-se per combatre la malaltia reumàtica

 

Durant el II Congrés de pacients de malalties reumàtiques de la Societat Espanyola de Reumatologia (SER), Teresa Perales, plusmarquista paralímpica, va recalcar la importància de ser positiu davant de la malaltia: "No és dolent no voler tenir dolor ni és dolent queixar-se, hi tenim dret, però no podem basar la nostra vida en això. Darrere de cada canvi sempre hi ha una oportunitat i cal tenir una actitud positiva per afrontar qualsevol situació". Els reumatòlegs van donar suport a les seves paraules subratllant els beneficis d'una actitud "activa i implicada" per part dels pacients, com també la necessitat d'una correcta relació metge-pacient.

Una bona informació millora la implicació

Montserrat Romera, portaveu de la Societat Espanyola de Reumatologia (SER), va insistir en la necessitat d'una major implicació dels pacients en el tractament de la malaltia. "Quan els pacients estan ben informats, són més actius i participen també en la presa de decisions sobre els seus tractaments, s'ha demostrat que millora significativament el seu pronòstic. És important que els pacients s'hi involucrin, i per això cal promoure una bona relació metge-pacient, fonamentada en la confiança, i que es converteixi en un pilar bàsic de qualsevol acte terapèutic".

"Només perdem quan ens rendim"

Tal com va declarar Teresa Perales, "Amb actitud positiva i motivació, podem afrontar qualsevol situació i fer realitat els nostres somnis. També cal tenir voluntat i sacrifici. Ningú no ens garanteix l'èxit, però val la pena intentar-ho. L'important és participar però volent guanyar, perquè només perdem quan ens rendim".

 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

On s'ha publicat aquesta notícia?

Societat Espanyola de Reumatologia


Millora la teva salut i qualitat de vida. Apunta't als serveis de prevenció i plans de cures que t'interessin