Inicia
SegurCaixa Adelas

Anar a escola tot passejant, un costum ben sà

 

Promoure rutines diàries d'activitat física, com anar caminant a escola, té importants beneficis per a la salut. És convenient, per tant, que les administracions públiques impulsin el desplaçament actiu entre els nens i les seves famílies per conscienciar els pares dels avantatges d'aquesta pràctica.

Sobre l'estudi

El propòsit del treball, en el qual han participat investigadors de la Universitat de Granada (UGR), ha estat esbrinar què determina que els nens vagin a peu o no a escola, incloent-hi factors sociodemogràfics (raça i nivell socioeconòmic); factors de l'ambient físic (el clima i la qualitat dels camins a l'escola –que siguin adequats per caminar o anar amb bicicleta); les percepcions dels pares i dels fills, tenint en compte les barreres que impedeixen desplaçar-se activament, i el suport social del fet que hi hagi més nens veïns que vagin a peu a escola.

Com s'ha fet?

Els investigadors han recopilat dades de 1.219 nens d'entre 8 i 11 anys i 1.007 pares, de 18 escoles dels EUA. Les dades pertanyen al Projecte d'Avaluació Nacional d'anar caminant a escola (WTS, segons les sigles en anglès). L'informe elaborat incloïa el report mensual de la manera que tenien els nens d'arribar a escola, les barreres percebudes i les normes dels pares relatives a aquesta activitat.   

La importància de l'opinió dels pares   

D'acord amb l'autora principal de l'estudi, Palma Chillón Garzón, professora del Departament d'Educació Física i Esportiva de la UGR, les percepcions dels pares davant del fet de permetre o no als fills que vagin a peu a escola són fonamentals en aquest comportament. "Hem de millorar la percepció que tenen els pares pel que fa a la seguretat dels camins que els seus fills fan servir per anar a escola, i eliminar així aquesta barrera paterna", subratlla.

 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

On s'ha publicat aquesta noticia?

Agència SINC
International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity