Inicia
SegurCaixa Adelas

Es pot menjar carn, però amb moderació

 

Després de l'alarma desencadenada arran de l'informe de l'OMS, en el qual es relacionen les carns vermelles i processades amb el càncer en general i el càncer de colon en particular, l'organització ha emès un comunicat en el qual especifica que el treball fet per l'Agència Internacional per a la Recerca sobre el Càncer (IARC, en les seves sigles en anglès), del qual s'han extret aquestes dades, només reforça les recomanacions que l'OMS va fer l'any 2002, dins de l'informe Dieta, nutrició i prevenció de malalties cròniques, en el qual es recomana a la població que consumeixi carn amb moderació per tal de reduir el risc de patir càncer.

Carn vermella i carn processada

Des de l'OMS puntualitzen que la carn vermella és la carn muscular dels mamífers, incloses la carn de bou, la de vedella, la de porc, la de xai, la de cavall i la de cabra. Així mateix, especifiquen que la carn processada és la que s'ha salat, curat, fermentat o fumat, i també la que s'ha sotmès a altres processos de transformació per millorar-ne el gust o la conservació. La majoria de les carns processades porten carn de porc o de bou, però també poden contenir altres tipus de carn vermella, carn d'aus, menuts o subproductes càrnics com la sang.

Consum limitat a dues vegades a la setmana

Els experts consideren que un consum moderat de carn vermella i processada significa incloure a la dieta 2 racions setmanals d'aquests aliments, tenint present que una ració són 125 grams de carn vermella, el pes aproximat d'un filet petit, una costella de porc o 4 talls d'embotit procedent de carn vermella.

Altres riscos que cal tenir en compte

Tenir uns hàbits de vida saludables és fonamental per reduir el risc de patir càncer de colon i altres malalties. Tal com informen des de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), no tan sols les dietes riques en greixos animals (carns vermelles) i pobres en fibra poden fer augmentar el risc de patir càncer colorectal; la inactivitat física, el consum de tabac i alcohol, i l'edat (el risc augmenta amb els anys) o l'historial personal de pòlips o càncer colorectal, són factors de risc de patir la malaltia.

Aquest text s'ha elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

On s'ha publicat aquesta notícia?

OMS

AECC


Millora la teva salut i qualitat de vida. Apunta't als serveis de prevenció i plans de cures que t'interessin