Inicia
SegurCaixa Adelas

La contaminació a l’embaràs afecta la tensió del nadó

 

La relació entre l'exposició a la contaminació de l'aire i la pressió arterial alta, tant entre els adults com entre els infants, s'havia estudiat anteriorment. Ara, un nou estudi s'ha proposat determinar si l'exposició fetal indirecta a la contaminació de l'aire podria estar associada a una pressió sanguínia més alta durant la infància.

Com s'ha fet l'estudi?

La recerca es basa en dades de 1.293 parelles de mares i nadons del Boston Birth Cohort, preses entre el 1998 i el 2002. Els investigadors van examinar els nivells de qualitat de l'aire exterior que l'Agència de Protecció Ambiental havia recollit a prop de casa de cada dona durant l'embaràs. Més endavant, es van recollir dades per determinar quines criatures tenien una pressió arterial sistòlica més alta, durant les visites de seguiment fetes els 3 i els 9 anys.

Fins a un 61 % més de risc de pressió arterial elevada

Segons l'autor principal de l'estudi, el Dr. Xiaobin Wang, pediatre i director del Centre sobre els Orígens Primerencs de Malaltia (Center on Early Life Origins of Disease) de la Facultat de la Salut Pública Bloomberg de la Universitat Johns Hopkins, a Baltimore, els nadons que van estar exposats a nivells més elevats de contaminació de l'aire quan eren a l'úter durant el tercer trimestre d'embaràs tenien un 61 % més de probabilitats de tenir la pressió arterial alta durant la infància, en comparació amb els que havien estat exposats a nivells de contaminació més baixos. "El nostre estudi indica que el tercer trimestre pot ser una finestra particular de susceptibilitat", afirma Wang.

Les embarassades han de buscar l'aire pur

La pressió arterial alta és un factor de risc de malaltia cardiovascular important, que contribueix a la mort de gairebé 7,5 milions de persones arreu del món cada any. "Encara que caldria fer més estudis per poder conformar el que hem descobert, és segur dir que durant l'embaràs les dones haurien d'evitar exposar-se a la contaminació de l'aire", diu Wang.

 

Aquest text s'ha elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas.

 

On s'ha publicat aquesta notícia?

American Heart Association

Ecoavant


 Millora la teva salut i qualitat de vida. Apunta't als serveis de prevenció i plans de cures que t'interessin