Inicia
SegurCaixa Adelas

La dermatitis atòpica minva la qualitat de vida

 

El 89% dels pacients d'aquesta malaltia se senten impotents i el 70% admeten que estan cansats i tristos per l'impacte que té en la seva vida.

 

Aquestes són dues de les conclusions que es deriven de l'estudi DATOP, l'objectiu principal del qual ha estat conèixer, des de la perspectiva del pacient, els desencadenants de la dermatitis atòpica, el grau de control percebut i el compliment de les indicacions mèdiques i la seva qualitat de vida relacionada amb la salut.

Què és la dermatitis atòpica?

Tal com informa l'Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia, la dermatitis atòpica o èczema atòpic és una malaltia inflamatòria crònica de la pell que apareix fonamentalment en nens. És benigna i no contagiosa. Se sol iniciar en la infància i en general millora amb l'edat, tot i que pot persistir en l'edat adulta o fins i tot iniciar-se en aquesta època de la vida. És un trastorn molt comú i cada vegada més freqüent, sobretot en els països desenvolupats, que afecta per igual tots dos sexes.

L'origen és extern

Cosmètics, roba, àcars, detergents/sabons i canvis de temperatura són els desencadenants més freqüents de la dermatitis atòpica. A més, d'acord amb les conclusions de l'estudi DATOP, el 47,2% dels pacients adults i el 39,7% dels pediàtrics no apliquen el tractament farmacològic des de l'inici de l'episodi. Quan els brots són freqüents o es mantenen en el temps, els pacients estan més predisposats a seguir el tractament farmacològic i els consells mèdics i, també, a millorar la hidratació de la pell.

Es preocupen, però no se n'ocupen

Tot i que un alt percentatge dels pacients de dermatitis atòpica admeten que aquesta malaltia afecta la seva vida, el grau de control no és tan bo com hauria de ser. És, per tant, necessari potenciar l'educació sobre la malaltia i el control per millorar el grau de control i potenciar la qualitat de vida relacionada amb la salut.

 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

 

On s'ha publicat aquesta notícia?

Actas Dermosifiliográficas