Inicia
SegurCaixa Adelas

La dieta de la mare influeix en el cor del nadó

 

L'objectiu de l'estudi, dirigit per Lorenzo D. Botto, de la divisió de Medicina genètica del Departament de Pediatria de la Universitat de Utah, Salt Lake City (Utah), ha estat avaluar si una millor qualitat de la dieta de les mares s'associava amb un menor risc d'anomalies cardíaques en els seus fills.

Com s'ha fet l'estudi?

Els investigadors van disposar de la participació de 19.353 dones que van donar a llum entre 1997 i 2009, integrants de l'Estudi Nacional de Prevenció dels Defectes de Naixement. 9.468 havien tingut nens amb anomalies cardíaques i 9.885 van donar a llum nadons no afectats per aquesta mena de problemes. Totes van ser interrogades sobre la seva alimentació en l'any anterior a l'embaràs. Per establir la qualitat de la dieta, l'equip de Botto va fer servir dos sistemes de puntuació reconeguts: l'Índex de Qualitat de la Dieta per a l'Embaràs (ICD-P, per les sigles en anglès) i la Puntuació de la Dieta Mediterrània.

Com millor és la dieta de la mare, millor és la salut de l'infant

D'acord amb els resultats, el 25% de les mares que havien obtingut la puntuació més alta en dieta sana presentaven un risc significativament menor de donar a llum un nadó amb certs defectes cardíacs en comparació amb les que formaven el 25% següent. Les dades van revelar que les dones que havien tingut una dieta millor reduïen fins a un 37% l'aparició d'una anomalia cardíaca coneguda com a Tetralogia de Fallot, un problema complex que causa nivells baixos d'oxigen a la sang.

Una recerca en marxa

Com que es tracta d'un estudi observacional, els autors adverteixen que caldrà continuar investigant sobre la incidència de la dieta de l'embarassada en la salut cardíaca del nen per obtenir resultats més fiables. No obstant això, recomanen a les dones que es vulguin quedar embarassades que prestin una atenció especial a la dieta.

 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

 

On s'ha publicat aquesta notícia?

Archives of Disease in Childhood (Fetal and Neonatal Edition)​