Inicia
SegurCaixa Adelas

La dieta mediterrània: una manera sana de combatre la depressió

 

Estudis observacionals previs havien establert una relació entre la dieta mediterrània i el risc de depressió. L'objectiu d'aquest estudi, liderat per Almudena Sánchez-Villegas, investigadora del CIBERobn (Centro de Investigación Biomédica en Red Fisiopatología de la Obesidad y Nutrición), ha estat comparar en un assaig aleatori els efectes de dues dietes mediterrànies (una d'enriquida amb nous) i una dieta baixa en greixos en el risc de depressió després d'almenys 3 anys d'intervenció.

Com s'ha fet el treball?

L'Estudi PREDIMED recull dades sobre alimentació i estil de vida d'homes de 55 a 80 anys i dones de 60 a 80 anys amb alt risc de malaltia cardiovascular (el 51% tenien diabetis de tipus 2), assistits en centres d'educació primària afiliats amb 11 hospitals espanyols, analitzats amb la intenció de rebre tractament. Els investigadors van fer servir models de risc proporcional (COX) per avaluar la relació entre els grups d'intervenció nutricional i la incidència de depressió.

Un nou benefici de la dieta mediterrània

Els investigadors van identificar 224 casos nous de depressió durant el seguiment i van determinar una associació inversa amb la depressió en els participants assignats a una dieta mediterrània suplementada amb nous en comparació amb els participants que duien una dieta baixa en greixos.

Sobre PREDIMED

Aquest estudi determina els beneficis de seguir la dieta mediterrània enriquida amb oli d'oliva i fruita seca, sobre les malalties cardiovasculars. Els objectius principals que té són endarrerir l'efecte dels factors de risc cardiovascular, disminuir la incidència i retardar l'aparició d'episodis cardiovasculars i, així, disminuir la mortalitat a causa de malalties cardiovasculars i allargar l'expectativa de vida dels pacients amb risc cardiovascular.

 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas​

On s'ha publicat aquesta notícia?

BMC Medicine