Inicia
SegurCaixa Adelas

La importància de l’autocontrol en les patologies urinàries

 

Durant les IV Jornades Nefrourològiques de SEMERGEN, Francisco Brenes, president del Comitè Organitzador de les jornades, ha declarat: "S'ha d'impulsar el coneixement, control i autocontrol dels pacients amb patologies urinàries i incentivar-los perquè adoptin els canvis adequats en els seus hàbits dietètics i higiènics com a mesura necessària i imprescindible per a la millora dels seus problemes de salut".

Prevalença de la malaltia

S'estima que al voltant de cinc milions de persones tenen una malaltia renal crònica. Tal com declara Brenes, és fonamental que les línies d'actuació s'adrecin a millorar els aspectes preventius i de diagnòstic precoç, sobretot en les persones de risc, i que s'hauria d'evitar l'ús de fàrmacs nefrotòxics, sobretot AINES (antiinflamatoris no esteroideus), i disminuir la ingesta de sal, juntament amb un bon control de les xifres de tensió arterial i una millora dels nivells glucèmics en els diabètics i els nivells de colesterol i triglicèrids en la població general i de risc.

Sobre la HBP

La hiperplàsia benigna de pròstata (HBP) és un creixement de la glàndula prostàtica a causa d'un augment relatiu de les hormones femenines o estrògens sobre les hormones masculines o testosterona. L'HBP apareix en els homes a partir dels 50 anys; als 60 anys, més de la meitat dels homes la té, i entre els 70 i els 80 anys fins al 90 % presenta algun d'aquests símptomes. Les persones que la pateixen presenten micció vacil·lant o intermitent i una disminució de la força del raig urinari. En algunes ocasions, també produeix dolor o disúria, sensació d'urgència d'orinar, i nictúria (augment de la freqüència urinària nocturna).

Altres patologies urinàries

Hi ha altres malalties urinàries no tan conegudes com l'HBP però que són també molt prevalents i que afecten tant l'home com la dona. "La bufeta hiperactiva, la incontinència urinària, infeccions urinàries, tumors vesicals i de pròstata, i la malaltia renal, tant aguda com crònica, en la qual cal valorar els factors de risc cardiovascular com la hipertensió arterial i la diabetis", ha afegit el Dr. Brenes.

 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

On s'ha publicat aquesta notícia?

SEMERGEN​

Millora la teva salut i qualitat de vida. Apunta't als serveis de prevenció i plans de cures que t'interessin