Inicia
SegurCaixa Adelas

La millor dieta per combatre el colesterol

 

D'acord amb un estudi fet per la Societat Espanyola de Cardiologia (SEC), un de cada cinc espanyols adults té un nivell de colesterol per sobre dels 250 mg/dl. La inclusió a les dietes de greixos d'origen animal i greixos saturats a causa, en part, de manca de temps per dur a terme una altra mena d'alimentació, és un factor determinant en l'aparició de la hipercolesterolèmia. Les malalties hepàtiques, patologies endocrines i renals, juntament amb l'administració de certs fàrmacs i la predisposició genètica a la hipercolesterolèmia, també afavoreixen que el colesterol augmenti.

Aliments aconsellats

Segons la SEC, una alimentació baixa en colesterol "dolent" és aquella que es basa, principalment, en fruita, verdura (cinc racions diàries), hortalisses, cereals integrals, llegums (tres racions setmanals), peix blau (almenys, tres racions a la setmana), fruita seca i oli d'oliva verge. Els nutrients que aporten aquests aliments redueixen el colesterol "dolent" en sang i augmenten els nivells de colesterol "bo", ja que aporten àcids grassos monoinsaturats (presents a l'oli d'oliva verge), àcids grassos omega-3 (peix blau), esterols/estanols vegetals (en olis vegetals o incorporats en productes lactis) antioxidants (com fruita i verdura).

Aliments que cal evitar

Alguns menjars, per la composició, inclouen greix perjudicial per al cor de manera abundant. Els lactis enters, la carn greixosa, els embotits, el rovell de l'ou, els fregits i la brioixeria industrial contribueixen a augmentar el colesterol dolent a la sang. A més d'evitar alguns aliments, els experts recomanen que es cuini el menjar de maneres poc greixoses: al forn, a la planxa, a la graella, al microones, rostit o cuit al vapor.

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

 

On s'ha publicat aquesta notícia?

Societat Espanyola de Cardiologia​

 

Millora la teva salut i qualitat de vida. Apunta't als serveis de prevenció i plans de cures que t'interessin