Inicia
SegurCaixa Adelas

La mortalitat per càncer de pulmó augmenta entre les dones

 

Cada any es diagnostiquen a Espanya 25.000 nous casos de càncer de pulmó, una malaltia que es preveu que seguirà augmentant en els propers anys. Mentre la mortalitat per càncer de pulmó en homes a Espanya tendeix a estabilitzar-se o baixa mínimament, entre les dones ha augmentat un 80% en només deu anys. D'acord amb les darreres dades de l'Institut Nacional d'Estadística, l'any 2012 van morir per càncer de pulmó 17.661 homes i 3.826 dones.

Una addicció de dones

En el 90% dels casos, el càncer de pulmó es relaciona amb l'hàbit de fumar. L'augment d'aquesta malaltia en la població femenina està directament associat amb la incorporació massiva de les dones al consum de tabac, més tard que l'home, fonamentalment en la dècada dels anys setanta.

Prevenir des de la infància: la millor arma

Coincidint amb el Dia Mundial del Càncer de Pulmó (17 de novembre), el doctor José Luis Díaz-Maroto, coordinador nacional del Grup de Tabaquisme de la Societat Espanyola de Metges d'Atenció Primària (SEMERGEN) ha declarat: "És molt rellevant la intervenció dels professionals sanitaris en les consultes del nen sa, com també la nostra presència a les escoles i instituts, per fomentar que els nens i els adolescents no s'iniciïn en el consum de tabac".

La principal causa evitable de càncer

Al món, s'hi detecten cada any 1.400.000 nous casos de càncer de pulmó. El consum de tabac està relacionat amb més del 20% de les morts per càncer en general, i al voltant  del 70% dels decessos per càncer de pulmó. L'OMS estima que un 40% dels càncers es podria evitar pel simple fer de no consumir tabac, fer exercici regularment, dur a terme una dieta saludable i moderant el consum d'alcohol. El tabaquisme és la causa evitable principal de càncer al món.

 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

On s'ha publicat aquesta notícia?

SEMERGEN. Societat Espanyola de Metges d'Atenció Primària​