Inicia
SegurCaixa Adelas

L’obesitat infantil, al punt de mira

 

El VIII Simpòsium del CIBER d'Obesitat i Nutrició ha reunit no fa gaire a Madrid més d'un centenar d'investigadors de primer ordre del camp de l'obesitat i la nutrició, tant del panorama nacional com internacional. La trobada ha servit per exposar els darrers avenços científics, els reptes principals i les noves vies de recerca biomèdica per poder conèixer i abordar el gran problema de salut pública de la societat actual, l'obesitat.

 

Les xarxes socials: una arma per combatre l'obesitat infantil

Durant l'esdeveniment s'han tractat diversos aspectes relacionats amb l'obesitat infantil. Tenint en compte que els procediments clàssics que s'han aplicat no han estat efectius, Luis Moreno Aznar, cap del grup del CIBEROBN de la Universitat de Saragossa, ha insistit en la importància de revisar les estratègies d'intervenció i ha advocat per fomentar estils de vida mediterrània i implementar més intervencions. A més, ha destacat el potencial de les xarxes socials per lluitar contra l'obesitat infantil, ja que la majoria de joves tenen accés a internet des de casa seva i l'escola, és a dir, la comunicació digital a les xarxes socials forma part de la seva rutina diària. Per tant, ha incidit en el fet que els professionals haurien d'explorar aquesta via per obtenir més coneixement sobre l'obesitat i les comorbiditats associades i per fomentar comportaments saludables.

 

L'obesitat d'avui, la hipertensió i la diabetis de demà

Durant el simpòsium s'ha parlat de l'estreta relació entre l'obesitat infantil i la hipertensió. Moreno ha insistit en com n'és, d'important, que els infants amb sobrepès se sotmetin a revisions per descobrir si tenen la pressió arterial alta o si estan en risc de tenir-la. A més, recorda que, encara que la hipertensió entre les criatures és reversible, si no es detecta o no es tracta, un infant amb la pressió arterial elevada té més risc de convertir-se en un adult hipertens. Els experts també han reflexionat sobre la presència del síndrome de la resistència a la insulina entre nens i adolescents, l'avantsala de la diabetis de tipus 2, una malaltia que ha augmentat de manera important entre la població d'edat pediàtrica. Finalment, també s'ha parlat de la salut cardiometabòlica i el lligam entre aquesta salut i el sedentarisme o la inactivitat física.

 

Aquest text s'ha elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

 

On s'ha publicat aquesta notícia?

CIBEROBN


Millora la teva salut i qualitat de vida. Apunta't als serveis de prevenció i plans de cures que t'interessin