Inicia
SegurCaixa Adelas

La pressió arterial que més importa té lloc durant el son

 

Segons les últimes dades de l'estudi Hygia, dut a terme per experts del Sergas (Servei gallec de Salut) i de la Universitat de Vigo, la tensió alta durant el son és un marcador de risc cardiovascular fonamental.

Com s'ha dut a terme l'estudi?

En la realització de l'estudi Hygia han participat 18.078 pacients, amb xifres de tensió des de normal (normotensió) fins a elevada (hipertensió), amb una mitjana de seguiment de cinc anys per a cadascun d'ells. Les dades recopilades han estat avaluades per 292 investigadors pertanyents a 40 centres de salut, principalment de l'àrea sanitària de Vigo, i també de diverses zones d'Orense, Pontevedra, Santiago i Lugo. Es tracta de l'estudi prospectiu de risc cardiovascular més important fet fins avui.

La tensió durant el son: la que cal controlar millor

Segons aquest treball, la pressió arterial elevada durant el son és un marcador de risc cardiovascular fonamental, i no importa quina és la tensió de la persona quan està desperta. Partint de les seves dades, els investigadors constaten també que reduir la tensió arterial durant el son amb un tractament antihipertensiu és més eficaç en la prevenció d'episodis cardiovasculars.

La pastilla de la tensió és més eficaç a la nit

Les conclusions d'aquest treball afecten la posologia de la medicació hipertensiva, ja que els seus autors expliquen que els participants van experimentar un menor risc cardiovascular quan van prendre el medicament de la tensió a la nit. Tal com va declarar Ramon Hermida, professor de la Facultat d'Enginyeria de Telecomunicacions de la Universitat de Vigo, i un dels coordinadors del treball: "El nostre estudi demostra que les possibilitats de patir un accident cerebrovascular, com un atac de cor, insuficiència cardíaca o accident cerebrovascular, disminueixen en un 53 % quan el tractament hipertensiu es pren a la nit en lloc de prendre's al matí".

 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

 

On s'ha publicat aquesta notícia?

European Heart Journal


Millora la teva salut i qualitat de vida. Apunta't als serveis de prevenció i plans de cures que t'interessin