Inicia
SegurCaixa Adelas

La salut també viatja

 

Conèixer les circumstàncies sanitàries específiques de cada destinació ha de ser un pas més a l'hora de planificar qualsevol viatge. Per aquest motiu, el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat posa en marxa el programa "La salut també viatja" 2016. Hi ha 104 centres de vacunació internacional, on es facilita informació personalitzada i recomanacions de vacunació, especialment en el cas de països tropicals o destinacions poc freqüents.

Fer les coses amb temps

Amb la finalitat d'evitar esperes innecessàries i per fer possible la millor atenció sanitària, els centres de vacunació internacional tenen habilitat un sistema de cita prèvia. Adverteixen, a més, que certes profilaxis necessiten un període de temps per ser efectives, de manera que és recomanable acudir a aquests centres amb prou antelació (mes o mes i mig abans).

Consells generals que cal tenir en compte

Algunes de les recomanacions bàsiques que els viatgers han de seguir quan visitaran països tropicals o on hi ha algun risc per a la salut són:

 • Consultar almenys un mes o un mes i mig abans del viatge un centre de vacunació internacional per conèixer la situació sanitària del país i les mesures de prevenció que calgui adoptar.

 • Visitar el metge abans del viatge si es pateix alguna malaltia o al·lèrgia o s'està prenent algun tractament. Els viatgers han de consultar les mesures de seguretat dels aeroports per organitzar la medicació a l'equipatge.

 • Triar roba i calçat adequats i dur una farmaciola amb material de cura.

 • Precaució amb els aliments i les begudes a la destinació, que són la causa més freqüent de malaltia en el viatger.

 • Prendre especial atenció als riscos relacionats amb l'entorn:

  • Protegir-se de la calor, de la humitat i de l'exposició directa al sol, especialment en la gent gran i els infants.

  • Protegir-se contra les picades d'insectes amb roba adequada, fer servir repel·lents i, si cal, mosquitera per dormir.

 • Extremar les mesures per evitar contagis en llocs de bany.

 • Tenir cura de la higiene personal.


Consells específics davant del virus del Zika​

Es recomana que les embarassades o dones que estan intentant quedar-se embarassades evitin viatjar a les zones afectades pel virus (països del Carib, Amèrica Central, Amèrica del Sud i Pacífic Sud). Pel que fa a la recomanació general, els viatgers han de consultat el centre de vacunació internacional sobre la zona que visitaran. Tota la informació relativa a la malaltia pel virus del Zika per a viatgers s'actualitza periòdicament i està disponible a l'enllaç següent.


Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

On s'ha publicat aquesta notícia?

Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat

http://www.msssi.gob.es/gabinete/notasPrensa.do?id=3970

http://www.msssi.gob.es/profesionales/saludPublica/zika/recomendaciones/home.htm
 

Millora la teva salut i qualitat de vida. Apunta't als serveis de prevenció i plans de cures que t'interessin​