Inicia
SegurCaixa Adelas

Les begudes energètiques fan que l’alcohol sigui més desitjable

 

Segons un estudi publicat a Alcoholism: Clinical & Experimental Research, les begudes energètiques combinades amb alcohol augmenten el desig de continuar bevent, la qual cosa suposa un risc per a la salut de qui les consumeix.

Com s'ha fet l'estudi?

El treball, liderat per Rebecca McKetin, del Centre Nacional de Recerca de Drogues i Alcohol de la Universitat Nacional d'Austràlia, ha comptat amb la participació de 75 persones, 46 dones i 29 homes d'entre 18 i 30 anys. Per obtenir les conclusions, es van dividir els participants en dos grups. Als integrants del primer grup se'ls va oferir un còctel de vodka, una beguda de fruita i una beguda energètica. Als del segon grup, un combinat de vodka, soda i una beguda de fruita.

La barreja més addictiva 

D'acord amb les declaracions de McKetin, "Les persones que barregen alcohol amb begudes energètiques tenen més desig de continuar bevent que les que no fan aquesta combinació". Peter G. Miller, professor associat de psicologia a la Universitat de Deakin, Austràlia, assenyala: "A mesura que les persones s'intoxiquen, fins i tot a nivells baixos, mostren menys inhibicions i són propenses a beure més en un cicles de més intoxicació. Això incrementa les possibilitat de lesions i les probabilitats de conduir en estat d'embriaguesa".

Sobre les begudes energètiques

Es tracta de begudes estimulants, no alcohòliques, que van sortir al mercat mundial en la dècada dels 90 amb l'objectiu de combatre el cansament i l'esgotament dels esportistes i que, amb el temps, s'han estès a tots els consumidors. Es componen de substàncies estimulants i addictives, com la cafeïna, la taurina o un conjunt de vitamines. Experts d'arreu del món assenyalen la importància de beure-les sempre amb moderació i responsabilitat, i mantenir-les allunyades dels menors i de les persones que tenen alguna patologia cardiovascular i que no han de consumir cafeïna pels efectes vasopressor i taquifilàctic que té.

 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

On s'ha publicat aquesta noticia?

Alcoholism: Clinical & Experimental Research.​