Inicia
SegurCaixa Adelas

Les embarassades esportistes redueixen el risc de cesària

 

Un grup d’investigadors espanyols, Rubén Barakat, de la Universitat Politècnica de Madrid, Alejandro Lucía, de la Universitat Europea de Madrid, i Jonatan Ruiz, de la Universitat de Granada, han demostrat que fer una activitat física moderada durant l’embaràs disminueix les possibilitats que els nounats siguin nadons macrosòmics, és a dir, que pesin més de 4 quilos. Els resultats del treball s’han publicat al British Journal of Sports Medicine.

De mare sedentària a mare esportista

Els investigadors van comptar amb la col•laboració d’un grup de 510 dones embarassades que es visitaven a la consulta de dos centres de salut de Leganés (Madrid) i que reconeixien que practicaven menys de 20 minuts d’exercici tres dies a la setmana. Es va proposar a la meitat d’aquestes dones que fessin un programa d’entrenament moderat, mentre que l’altra meitat va constituir el grup de control.

Quines eren les pautes d’entrenament?

Les dones que no pertanyien al grup de control van seguir un programa d’entrenament des de la setmana 10-12 a la 38-39 de l’embaràs, tres dies setmanals. El programa tenia 55 minuts d’exercici aeròbic, d’estirament muscular i de flexibilitat.

Combatre els efectes de la diabetis mellitus

Segons els resultats, les embarassades que van practicar exercici no van tenir menys risc de patir diabetis mellitus gestacional, però sí que van presentar una probabilitat més baixa de patir dos dels riscos més importants que s’associen a aquesta patologia: les cesàries van disminuir un 34% i les macrostomies, un 58%. Jonatan Ruiz, l’autor principal de la investigació, declara que “els resultats del treball reforcen la necessitat de promoure més intervencions d’exercicis supervisats durant l’embaràs per tal de combatre els efectes negatius de la diabetis mellitus gestacional”.

Millora la teva salut i qualitat de vida amb Adeslas. Apunta't als serveis de Prevenció i Plans de Cures que t'interessin.


< Volver a la Información de salud