Inicia
SegurCaixa Adelas

Les malalties cardiovasculars i els càncers tenen molt en comú

 

Experts de l'Hospital de Bellvitge, l'Hospitalet de Llobregat, i l'Hospital Johns Hopkins de Baltimore (Estats Units), han liderat un estudi sobre els riscos conjunts entre malalties cardiovasculars (MCV i alguns tipus de càncer). D'acord amb les seves conclusions, una major col·laboració entre cardiologia i oncologia redundaria beneficiosament en la prevenció i la detecció precoç de patologies de les dues especialitats.

Les dues grans amenaces per a la salut

Malgrat els constants esforços per part d'especialistes i investigadors en la prevenció, detecció i tractament de MCV i càncer, ambdues malalties continuen sent problemes importants de salut pública, que creixen en importància a escala mundial. Tal com declaren a la revista Circulation els autors de l'estudi esmentat, "Malgrat aquesta amenaça, els camps de la cardiologia i l'oncologia han estat relativament desconnectats". Amb molts factors de risc modificables compartits, el càncer i les malalties cardiovasculars sovint coexisteixen en les mateixes persones (els diagnosticats amb càncer de pulmó, càncer de mama i càncer de còlon tenen més risc de MCV, i els que pateixen MCV tenen més risc de desenvolupar molts tipus de càncers comuns).

La importància de crear sinergies entre oncòlegs i cardiòlegs

Segons l'equip internacional d'investigadors, unir forces per fer esforços combinats de prevenció i investigació en els camps cardiovasculars i hematooncològics probablement tindrà beneficis en la salut pública mundial.

Càncer de pulmó, mama y còlon, els més relacionats amb MCV

El treball també constata l'associació entre els tipus més comuns de càncer (el de pulmó, el de mama i el de còlon) i les malalties cardiovasculars a escala epidemiològica i reptes per a una interacció entre el cribratge de càncer establert recomanat per les guies, i els esforços d'avaluació de risc de MCV, adreçat a maximitzar els beneficis mitjançant la prevenció combinada d'ambdós processos de malaltia.

 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

 

On s'ha publicat aquesta notícia?

Revista Circulation


 

Millora la teva salut i qualitat de vida. Apunta't als serveis de prevenció i plans de cures que t'interessin