Inicia
SegurCaixa Adelas

Les persones amb obesitat tenen menys sentit del gust

 

D'acord amb els resultats preliminars d'un estudi coordinat per la cap de grup del CIBEROBN a la Universitat de València, Dolores Corella, percebre menys els sabors podria estar relacionat amb l'obesitat, ja que aquesta condició genera més necessitat de menjar per arribar a la sacietat. "Aquesta nova línia de recerca ens permet obrir una nova porta per lluitar contra l'obesitat a través de dietes que donin més rellevància al gust dels aliments, a més de l'aportació calòrica i de nutrients. Així, la persona amb obesitat aconseguirà apreciar més els sabors, percepció que ara té disminuïda, i aconseguirà que es posin en marxa els mecanismes cerebrals relacionats amb la recompensa i la sacietat que eviten que continuï menjant", afirma la doctora.  

 

Com s'ha fet l'estudi?

El treball ha intentat demostrar en humans que l'apreciació del sabor i l'obesitat són dos elements que estan relacionats entre si. Per aconseguir-ho, els investigadors han fet servir una escala de percepció dels cinc sabors (dolç, salat, amarg, àcid i umami) en el seu conjunt i han relacionat l'índex de massa corporal (IMC) amb la percepció del sabor.

 

Com més obesitat, menys percepció dels sabors

D'acord amb els resultats, les persones no obeses perceben molt més el sabor que les persones amb obesitat. Les dades demostren, a més, que fins i tot entre els obesos, les persones amb obesitat moderada (amb un IMC de 30 a 35 kg/m2) detecten més el sabor que les persones amb més grau d'obesitat (amb un IMC superior a 35 kg/m2), informació que aporta dades noves en humans, en línia amb el que s'ha observat recentment en models experimentals en animals.

 

Aquest text s'ha elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

 

On s'ha publicat aquesta notícia?

CIBEROBN


 

Millora la teva salut i qualitat de vida. Apunta't als serveis de prevenció i plans de cures que t'interessin