Inicia
SegurCaixa Adelas

Les cadiretes infantils, a examen

 

El 95% dels sistemes de retenció (SRI) que es comercialitzen a Europa no superen les proves que es fan a Suècia a aquestes cadiretes.

Suècia, bressol de la seguretat vial infantil, és referència mundial en la matèria, ja que té l'índex de mortalitat infantil més baix del món. El Plus Test Sueco és l'única prova que mesura l'efecte de l'impacte sobre el coll, la zona més vulnerable en cas d'accident.

Un bon SRI reduiria les lesions a zero
La sinistralitat vial infantil a Espanya va ser el tema que es va tractar durant les jornades sobre SRI organitzades per la Fundació Pons, institució entre els objectius de la qual hi ha el foment de la recerca en Seguretat Vial, AESLEME, associació dedicada a la prevenció d'accidents mitjançant campanyes educatives des de fa 24 anys, representants de la DGT i PONS Seguridad Vial. Durant les jornades, Cristina Barroso, consultora de SRI i portaveu a Espanya del model suec de seguretat vial, ha declarat: "Un bon ús dels SRI en els vehicles podria reduir pràcticament a zero el risc de lesions en cas d'accident".

Conscienciació dels pares: assignatura aprovada
Tal com va declarar Barroso, a Espanya, el 93% dels pares porta els nens en cadireta de cotxe, i això vol dir que la cadireta ha deixat de veure's com un "evita-multes" per passar a ser una opció necessària. "No obstant això, la seguretat no està garantida si la cadireta no es tria, s'instal·la i es fa servir correctament".

Tria, instal·lació i subjecció de la cadireta: assignatura pendent
En el transcurs de les jornades, María Jesús Magro, directora de la Fundació Pons, va recordar que "l'accident de trànsit continua sent la principal causa externa de mortalitat infantil al nostre país. Des de fa anys es treballa en la conscienciació de l'ús dels SRI i, tot i que s'estan fent servir, se'n podrien millorar els resultats considerablement; hem de treballar per formar i explicar la correcta tria, instal·lació i subjecció. Començar a prendre com a referència el model suec ens ajudarà a millorar els resultats".

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas
On s'ha publicat aquesta notícia?

Fundació Pons​