Inicia
SegurCaixa Adelas

La urticària afecta la qualitat de vida

 

Tal com va declarar la Meritxell Cortada, presidenta de l'Associació d'Afectats d'Urticària Crònica (AAUC), durant la celebració del I Dia Mundial dedicat a aquesta patologia, "De les malalties de la pell, l'urticària és la que més afecta la qualitat de vida i el resultat d'alguns estudis comparen la nostra qualitat de vida a la d'una persona amb malaltia coronària greu a l'espera d'un bypass".

Tens urticària crònica?

Aquesta afecció dermatològica consisteix en l'aparició pràcticament diària de blaus arreu del cos, associats a picor i de vegades acompanyats d'inflamacions que tenen una durada d'almenys 90 dies. Les causes són desconegudes, no és cap reacció al·lèrgica, no es contagia i no és mortal. No obstant això, afecta greument la vida dels qui la pateixen.

Una amenaça per a la vida normal

Segons dades de l'AAUC, el 73% dels afectats cancel·la la participació en actes socials, més del 70% se sent limitat en les relacions sexuals i gairebé un de cada quatre no pot assistir a la feina almenys una vegada al mes.

Una important càrrega emocional

Però la picor intensa, la inflamació i les diverses lesions que produeix aquesta malaltia no són els únics factors que limiten els qui la pateixen. Joaquín Sastre, president de la SEAIC i cap del Servei d'Al·lergologia de l'Hospital Fundació Jiménez Díaz, explica: "Els afectats cerquen incansablement factors desencadenants sense èxit. Per això prescindeixen en la dieta de certs aliments, ho atribueixen a situacions d'estrès i d'ansietat a la feina, a la família, etc. Comença una cerca inútil de factors desencadenants i, com que malauradament la malaltia segueix el seu curs, es pot originar inestabilitat emocional i angoixa per solucionar el problema". El pacient ha d'entendre que la malaltia té un curs capritxós i seguir les indicacions mèdiques adequades en cada cas.

 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial  d'Adeslas

 

On s'ha publicat aquesta notícia?

Associació d'Afectats d'Urtic​​​​ària Crònica (AAUC)​