Este Sitio web utiliza cookies propias y de terceros para recopilar información estadística sobre sus hábitos de navegación y así poder mejorar y personalizar su experiencia ofreciéndole contenidos de su interés y mostrarle publicidad y anuncios personalizados. Si sigue navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en Política de Cookies entendido
Inicia
SegurCaixa Adelas

La urticària afecta la qualitat de vida

 

Tal com va declarar la Meritxell Cortada, presidenta de l'Associació d'Afectats d'Urticària Crònica (AAUC), durant la celebració del I Dia Mundial dedicat a aquesta patologia, "De les malalties de la pell, l'urticària és la que més afecta la qualitat de vida i el resultat d'alguns estudis comparen la nostra qualitat de vida a la d'una persona amb malaltia coronària greu a l'espera d'un bypass".

Tens urticària crònica?

Aquesta afecció dermatològica consisteix en l'aparició pràcticament diària de blaus arreu del cos, associats a picor i de vegades acompanyats d'inflamacions que tenen una durada d'almenys 90 dies. Les causes són desconegudes, no és cap reacció al·lèrgica, no es contagia i no és mortal. No obstant això, afecta greument la vida dels qui la pateixen.

Una amenaça per a la vida normal

Segons dades de l'AAUC, el 73% dels afectats cancel·la la participació en actes socials, més del 70% se sent limitat en les relacions sexuals i gairebé un de cada quatre no pot assistir a la feina almenys una vegada al mes.

Una important càrrega emocional

Però la picor intensa, la inflamació i les diverses lesions que produeix aquesta malaltia no són els únics factors que limiten els qui la pateixen. Joaquín Sastre, president de la SEAIC i cap del Servei d'Al·lergologia de l'Hospital Fundació Jiménez Díaz, explica: "Els afectats cerquen incansablement factors desencadenants sense èxit. Per això prescindeixen en la dieta de certs aliments, ho atribueixen a situacions d'estrès i d'ansietat a la feina, a la família, etc. Comença una cerca inútil de factors desencadenants i, com que malauradament la malaltia segueix el seu curs, es pot originar inestabilitat emocional i angoixa per solucionar el problema". El pacient ha d'entendre que la malaltia té un curs capritxós i seguir les indicacions mèdiques adequades en cada cas.

 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial  d'Adeslas

 

On s'ha publicat aquesta notícia?

Associació d'Afectats d'Urtic​​​​ària Crònica (AAUC)​