Inicia
SegurCaixa Adelas

Els adolescents beuen més en festes particulars

 

La darrera enquesta estatal sobre l'ús de drogues entre estudiants de secundària estima que el 74% dels menors d'edat espanyols d'entre 14 i 18 anys ha begut alcohol el darrer mes, i un terç s'ha emborratxat almenys una vegada durant aquest període. D'acord amb un estudi fet per la investigadora Sharon Lipperman-Kreda, de l'Institut Pacífic de Recerca i Avaluació situat a Oakland (Califòrnia), consumir més o menys alcohol està relacionat tant amb l'edat en què se'n comença a beure, com amb els llocs en què s'hi té accés.

 

Com s'ha fet l'estudi?

L'equip de Lipperman-Kreda ha analitzat dades d'una enquesta feta a 665 joves d'entre 13 i 16 anys, enquesta que es va fer a 50 ciutats de mida mitjana de Califòrnia. Els investigadors van tenir en compte el gènere, l'edat, la raça, l'educació dels pares i els ingressos que els joves tenen cada setmana.

 

Més consum, a les cases particulars

Els resultats mostren que els joves que havien begut més sovint l'any anterior, ho havien fet a les festes celebrades en cases particulars. Això no obstant, l'alcohol de més graduació es consumia sobretot en els botellons dels carrers i els pàrquings. El consum de tabac era més freqüent a les platges, els parcs i les festes en cases particulars. Els investigadors també han constatat que la probabilitat de beure a les festes que es fan en cases augmenta amb el temps, mentre que la probabilitat de fer botellón disminueix. A més, el jovent que s'havia iniciat abans en el consum d'alcohol tenia la tendència de consumir-ne en més quantitat tant a casa seva com a la platja, el parc, el restaurant, el bar i la discoteca.

 

La influència de l'entorn

D'acord amb les dades de l'enquesta, els contextos en què el jovent consumeix alcohol canvien amb el temps, canvis que varien en funció de les característiques individuals de cada un. El context en què un jove comença a consumir alcohol en determina en bona mesura el consum en diversos contextos.

 

Aquest text s'ha elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

 

On s'ha publicat aquesta notícia?

 

Alcoholism: Clinical & Experimental Research