Inicia
SegurCaixa Adelas

Els correus electrònics causen estrès

 

Durant la passada conferència anual de la Societat Britànica de Psicologia de la Divisió de Psicologia Ocupacional, celebrada a Nottingham (Regne Unit), Richard MacKinnon, especialista del Future Work Centre, ha fet públics els resultats d'un estudi sobre l'estrès associat als correus electrònics. El treball suggereix que no és el volum de correus electrònics el que causa estrès, sinó els nostres hàbits benintencionats i la nostra necessitat de sentir que controlem la situació el que se'ns gira en contra.


Com s'ha fet l'estudi?

El Future Work Centre va preguntar a gairebé 2.000 persones que treballen en una varietat d'indústries, sectors i llocs de treball al Regne Unit sobre la seva experiència amb els correus electrònics. Els investigadors van explorar si determinats factors (tecnologia, comportament, demografia i personalitat) tenien un paper en la percepció de pressió que la gent sentia pels e-mails. Els resultats suggereixen que moltes persones han desenvolupat alguns mals hàbits quan es tracta d'administrar el correu electrònic. El 62 % dels enquestats va admetre tenir correus electrònics a la safata d'entrada. Els que revisaven el correu electrònic d'hora al matí i tard a la nit van presentar nivells alts d'estrès i pressió.


Els
e-mails són una font tòxica d'estrès

D'acord amb Richard MacKinnon, "El correu electrònic és una arma de doble tall. Tot i que, d'una banda, és una eina de comunicació valuosa, també és una font d'estrès i de frustració per a molts de nosaltres. Els hàbits que desenvolupem, les reaccions emocionals que tenim davant dels missatges i la manera com gestionem el correu electrònic es poden combinar donant lloc a una font tòxica d'estrès que podria afectar negativament la nostra productivitat i el benestar. Tot i que les organitzacions intenten formular polítiques i procediments per minimitzar el potencial impacte negatiu dels correus electrònics, els consells solen ser ineficaços. Les persones són diferents en termes de com perceben l'estrès, depenent de com i on treballen, per això aquests consells poden funcionar millor per a uns que per als altres".


Bons hàbits davant dels correus electrònics

Amb l'objectiu d'afavorir una gestió sana dels correus electrònics, l'equip de MacKinnon ha emès alguns consells generals adreçats a ajudar els que consulten els correus al matí i a la tarda:

  • Col·locar el mòbil lluny de l'abast i no consultar el correu excepte que sigui estrictament necessari.
  • Planejar el dia i la feina abans de veure les prioritats dels altres que inunden la safata d'entrada.
  • Desactivar les alertes que notifiquen l'arribada d'e-mails i consultar el correu sense aquestes urgències, només quan es prengui la decisió de fer-ho.

 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

On s'ha publicat aquesta notícia?

Future Work Centre​


Millora la teva salut i qualitat de vida. Apunta't als serveis de prevenció i plans de cures que t'interessin