Inicia
SegurCaixa Adelas

Els hàbits saludables allarguen la vida dels diabètics

 

Durant l'anterior Dia Mundial contra la Diabetis, la Federació Internacional de la Diabetis va fer públic el nou atles de la patologia, on s'adverteix que, en els darrers dos anys, la prevalença de la malaltia ha crescut un 33,41%. Darrere d'aquest perillós augment s'amaguen mals hàbits, tan estesos en la població que podran fer que els afectats per la malaltia arribin a ser 5,1 milions l'any 2035.

Mals hàbits associats a complicacions

Sedentarisme, sobrepès i obesitat són els tres enemics principals de la diabetis de tipus 2. En paraules de Javier Salvador, president de la Societat Espanyola d'Endocrinologia i Nutrició (SEEN), "Les dades indiquen que el 60% dels pacients de diabetis de tipus 2 mai no arriba a controlar correctament la malaltia. És a dir, dels 246 milions de persones que tenen diabetis de tipus 2 arreu del món, a l'entorn de 150 milions tenen un nivell de glucosa en sang superior a l'objectiu. S'estima que fins al 40% dels anys de vida perduts són a conseqüència dels hàbits de vida no saludables causants de trastorns que minven la salut".

Prevenció i diagnòstic precoç, claus

Prevenir la malaltia a través d'uns hàbits alimentaris correctes i la pràctica regular d'exercici físic és bàsic per mantenir a ratlla l'aparició de la diabetis de tipus 2. El diagnòstic precoç, d'altra banda, és fonamental per evitar i endarrerir complicacions associades a un control glucèmic dolent. "Gairebé la meitat dels pacients amb diabetis mellitus de tipus 2 ja tenen almenys una complicació associada a un mal control de la glucèmia en el moment del diagnòstic de la diabetis de tipus 2", explica el doctor López de la Torre. "Pel que fa a això, és fonamental que consultin el metge les persones amb factors de risc de diabetis de tipus 2 o malalties associades, com tenir antecedents familiars de diabetis, sobrepès o obesitat, hipertensió arterial, malalties dels lípids, antecedents de diabetis durant la gestació, etc. Aquesta recomanació té més importància a partir dels 45 anys", conclou de la Torre.

 

Millora la teva salut i qualitat de vida amb Adeslas. Apunta't als serveis de Prevenció i Plans de Cures que t'interessin.