Inicia
SegurCaixa Adelas

Els menors que mengen vegetals també consumeixen menjar porqueria

 

Sarah Anderson, professora associada d'epidemiologia a l'Ohio State University, és coautora d'un estudi on s'analitzen els hàbits alimentaris d'infants de 2 a 5 anys. Segons les seves declaracions, "Hem assumit que els infants que mengen molts productes saludables consumeixen poc menjar porqueria. No obstant això, la realitat del nostre estudi demostra que no necessàriament ha de ser així".

Com s'ha fet l'estudi?

Per dur a terme la recerca, un grup d'entrevistadors es va reunir amb pares o tutors de 357 infants de 2 a 5 anys per preguntar-los amb quina freqüència els menors havien menjat certs aliments durant la setmana anterior. Els aliments i les begudes estaven classificats en categories saludables i no saludables. Les opcions saludables incloïen fruita, verdura i llet. Les opcions no saludables incloïen begudes dolces, menjar porqueria i aperitius salats.  

La dolça temptació

Els resultats van revelar que els infants que consumien aliments i begudes saludables també ingerien productes amb un elevat percentatge de sucres, greixos i sal. Aproximadament la meitat havien menjat fruita dues vegades o més al dia. Alguns, amb prou feines menjaven verdura, però més d'un terç hi tenia accés diverses vegades al dia. La majoria dels infants bevien llet almenys una vegada al dia. Només un terç dels infants no prenia begudes ensucrades, incloent-hi refrescos, i el 29 % no havia consumit menjar porqueria.

Doble discurs

Els esforços per reduir les taxes d'obesitat infantil sovint se centren en l'addició de "bons" aliments a la dieta i no d'evitar "mals aliments". Tal com ha declarat Phyllis Pirie, professor de comportament de la salut de la Ohio State University i coautor de l'estudi, "Hem suposat que si s'animava les persones a adoptar una alimentació saludable, rebutjarien el menjar poc saludable. Però no és així. L'estudi suggereix que hem de donar suport a dos discursos: un que defensi la importància de consumir aliments sans i un altre que insisteixi en els aspectes negatius del consum d'aliments amb altes quantitats de greix, sal i sucres". Anderson, de la seva banda, ha comparat aquest descobriment amb recerques anteriors que mostraven que una persona pot ser, alhora, molt activa i molt sedentària. El fet de córrer maratons el cap de setmana no vol dir que la persona no es passi asseguda en una cadira d'escriptori la major part de les hores despert entre setmana.

 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

On s'ha publicat aquesta notícia?

Ohio State University​


 

Millora la teva salut i qualitat de vida. Apunta't als serveis de prevenció i plans de cures que t'interessin