Inicia
SegurCaixa Adelas

Els nens que cuinen amb els pares mengen aliments més sans

 

En paraules del nutricionista Klazine van der Host, director de la recerca, "Els nens que estaven a la cuina cuinant amb algun dels pares, menjaven més del seu menjar i una quantitat de vegetals significativament més gran".

Com s'ha fet l'estudi?

L'objectiu de la recerca ha estat demostrar fins a quin punt involucrar els nens en la preparació del menjar podria ajudar a fer que desenvolupessin hàbits alimentaris saludables. Per a això, l'equip de Host, del Centre de Recerca de Nestlé a Lausana (Suïssa) va demanar a 47 pares acompanyats per un fill o una filla d'entre 6 i 10 anys que preparessin un àpat fet amb pollastre farcit, amanida, coliflor i pasta. Només la meitat dels nens van estar involucrats a fer el menjar.

Cuinant hàbits saludables

Segons les dades que s'han recollit, els nens que van ajudar a la cuina van menjar aproximadament un 76% més d'amanida, un 27% més de pollastre i un 25% més de calories que els nens que no van ajudar els pares a preparar el menjar. El treball també buscava una correlació entre el que tardaven a preparar el menjar i el que tardaven a menjar-se'l. Els resultats van revelar que els nens que passaven més temps a la cuina també passaven més temps a la taula i gaudien més menjant, i això els propiciava emocions positives.

El fonamental paper dels pares

El treball suggereix que la implicació dels nens a preparar el menjar pot augmentar la ingesta de verdures i la ingesta total d'energia. Però, perquè l'alimentació i els hàbits que els menors adquireixen siguin saludables, els pares ho han de tenir clar i seguir una dieta equilibrada, i adequar les porcions dels plats per als fills.

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

Millora la teva salut i qualitat de vida amb Adeslas. Apunta't als serveis de Prevenció i Plans de Cures​ que t'interessin.​