Este Sitio web utiliza cookies propias y de terceros para recopilar información estadística sobre sus hábitos de navegación y así poder mejorar y personalizar su experiencia ofreciéndole contenidos de su interés y mostrarle publicidad y anuncios personalizados. Si sigue navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en Política de Cookies entendido
Inicia
SegurCaixa Adelas

Els nens que cuinen amb els pares mengen aliments més sans

 

En paraules del nutricionista Klazine van der Host, director de la recerca, "Els nens que estaven a la cuina cuinant amb algun dels pares, menjaven més del seu menjar i una quantitat de vegetals significativament més gran".

Com s'ha fet l'estudi?

L'objectiu de la recerca ha estat demostrar fins a quin punt involucrar els nens en la preparació del menjar podria ajudar a fer que desenvolupessin hàbits alimentaris saludables. Per a això, l'equip de Host, del Centre de Recerca de Nestlé a Lausana (Suïssa) va demanar a 47 pares acompanyats per un fill o una filla d'entre 6 i 10 anys que preparessin un àpat fet amb pollastre farcit, amanida, coliflor i pasta. Només la meitat dels nens van estar involucrats a fer el menjar.

Cuinant hàbits saludables

Segons les dades que s'han recollit, els nens que van ajudar a la cuina van menjar aproximadament un 76% més d'amanida, un 27% més de pollastre i un 25% més de calories que els nens que no van ajudar els pares a preparar el menjar. El treball també buscava una correlació entre el que tardaven a preparar el menjar i el que tardaven a menjar-se'l. Els resultats van revelar que els nens que passaven més temps a la cuina també passaven més temps a la taula i gaudien més menjant, i això els propiciava emocions positives.

El fonamental paper dels pares

El treball suggereix que la implicació dels nens a preparar el menjar pot augmentar la ingesta de verdures i la ingesta total d'energia. Però, perquè l'alimentació i els hàbits que els menors adquireixen siguin saludables, els pares ho han de tenir clar i seguir una dieta equilibrada, i adequar les porcions dels plats per als fills.

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

Millora la teva salut i qualitat de vida amb Adeslas. Apunta't als serveis de Prevenció i Plans de Cures​ que t'interessin.​