Inicia
SegurCaixa Adelas

Els teleaddictes tenen més risc de patir diabetis

 

Els doctors Bonny Rockette-Wagner i Andrea Kriska, de l'Escola de Salut Pública de la Universitat de Pittsburg, han dut a terme una recerca sobre la relació entre el sedentarisme i la incidència de diabetis. Després de controlar altres factors (alimentació, exercici físic), els resultats revelen que passar moltes hores davant de la televisió incrementa les probabilitats de patir aquesta patologia.

Com s'ha fet l'estudi?

Per fer la investigació, els autors van analitzar les dades de l'estudi del Programa de Prevenció de la Diabetis (DPP), finançat pels Instituts Nacionals de Salut dels Estats Units, que comprenia informació de 1996 a 1999, de 3.234 adults amb sobrepès d'almenys 25 anys, dividits en tres grups. Als que pertanyien al primer grup se'ls va administrar un antidiabètic (metformina), els del segon grup van seguir unes recomanacions determinades per dur un estil de vida més sa i als del tercer se'ls va administrar un placebo (grup de control).

Un estil de vida sa combat el sedentarisme

El treball dels investigadors de Pittsburg va ser examinar si la intervenció de l'estil de vida també reduïa les hores de sedentarisme i de quina manera incidia això en la diabetis. Segons les dades recollides a l'inici de l'estudi, no hi havia diferències significatives pel que fa al temps dedicat a mirar la tele entre els grups (uns 140 minuts al dia). El temps que els participants passaven asseguts davant de l'ordinador, durant la feina, sumat a les hores mirant la televisió, tampoc diferia significativament (entre 410 i 423 minuts diaris). Quan va acabar l'estudi, els que prenien metformina van reduir 6 minuts el temps combinat entre feina i mirar la televisió, els del grup placebo van reduir aquest temps a 9 minuts i els que van introduir canvis en l'estil de vida el van reduir en 37 minuts diaris.

Impacte de la conducta sedentària

D'acord amb els resultats, el risc de desenvolupar diabetis va augmentar aproximadament en un 3,4% per a tots els grups per cada hora que passaven mirant la televisió després de l'ajustament per edat, sexe, grup de tractament i el temps d'oci dedicat a l'activitat física. Tal com declara Kriska: "Probablement un programa d'intervenció en l'estil de vida que incorpori un objectiu específic de disminuir el temps de sedentarisme podria ocasionar més canvis en aquesta actitud i produir més millores en la salut de les que es demostren en aquesta feina".

 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

 

On s'ha publicat aquesta notícia?

UPMC Life Changing Medecine - Universitat de Pittsburg

 

Millora la teva salut i qualitat de vida. Apunta't als serveis de prevenció i plans de cures que t'interessin