Inicia
SegurCaixa Adelas

Els iogurts ajuden a prevenir la diabetis

 

Un equip d'investigadors de l'Escola de Salut Pública de Harvard (EUA) ha volgut avaluar l'associació entre consum total de lactis (llet i derivats), la ingesta de diversos productes d'aquest tipus i la incidència de diabetis de tipus 2 en adults.

Com s'ha fet l'estudi?

Els científics han recollit dades de tres estudis de l'historial clínic i els hàbits de vida de 3.984.203 professionals sanitaris entre 1986 i 2010. Cadascun dels participants va emplenar, a l'inici de l'estudi, un test sobre hàbits de vida, i aquestes dades es van analitzar cada dos anys, amb una taxa de seguiment del 90%.

Dades sobre el consum total de lactis

Durant el seguiment es van documentar 15.156 casos de diabetis de tipus 2. Després d'ajustar les dades per edat, l'Índex de Massa Corporal i altres factors de risc relacionats amb la dieta i l'estil de vida, van concloure que el consum total de lactis no estava associat amb més risc de diabetis de tipus 2. La ingesta de lactis baixos en greix o no baixos en greix no manifestava cap relació amb l'augment de la patologia.

El iogurt, relació inversa amb l'aparició de la diabetis

Quan es va relacionar la incidència de la diabetis amb diversos productes lactis, els investigadors van constatar que el consum de iogurt estava inversament associat amb el risc de diabetis de tipus 2. L'equip va dur a terme una metaanàlisi posterior, i van incorporar nous resultats d'altres estudis publicats fins al març del 2013, que també investigaven la relació entre la diabetis i els lactis. Segons les dades, 28 grams diaris de iogurt podien reduir fins a un 18% el risc de desenvolupar la malaltia.

 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas​

On s'ha publicat aquesta notícia?

BMC Medicine