Inicia
SegurCaixa Adelas

Madrid, una ciutat amb un alt índex de contaminació

 

D'acord amb un informe emès per Ecologistes en Acció, on s'analitzen les dades referents al 2014 sobre la qualitat de l'aire a la ciutat de Madrid, els nivells de diòxid de nitrogen (NO2) registrats a la capital sobrepassen els màxims anuals que permet la normativa europea. Les dades recollides per l'associació en els primers dies del 2015 confirmen aquesta tendència a l'alça.

Problemes per a la salut

Durant els darrers anys s'ha avançat molt en el coneixement i la comprensió dels efectes de la contaminació atmosfèrica sobre l'organisme. Les investigacions recents evidencien la importància de la qualitat de l'aire en la salut i conclouen que els alts nivells de contaminació afecten, principalment, els pulmons i el sistema cardiovascular.

Els més afectats

Els avis, els nens i les persones amb malalties cardíaques o pulmonars han d'evitar estar molt de temps a l'exterior en zones molt contaminades. S'aconsella a les persones que practiquen esport en les ciutats que programin els exercicis per a primera hora del matí, el moment en què els nivells de contaminació són més baixos.

Un problema en alça

Fa tres dècades els nivells de contaminació a les ciutats no representaven cap perill important per a la salut. No obstant això, actualment, les principals agències encarregades de la protecció de la salut i del medi ambient, com ara l'OMS, l'Agència Europea del Medi Ambient o l'Agència de Protecció Ambiental dels EUA (EPA), reconeixen que el fet d'inhalar contaminants, especialment de partícules fines, augmenta el risc de mort prematura.

 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

On s'ha publicat aquesta notícia?

Agencia SINC​