Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar su experiencia y nuestros servicios, analizando la navegación en nuestro Sitio Web. Si continúa navegando, usted está aceptando su uso. Aceptar
Inicia

Més de la meitat dels nens que necessiten ulleres no les fan servir

 

Es calcula que el 5-10% dels preescolars i el 25% dels escolars té problemes visuals com miopia, hipermetropia, estrabisme, etc., i la miopia és un problema que augmenta entre els estudiants. El president del Consell General d'Òptics-Optometristes, Juan Carlos Martínez Moral, es mostra preocupat i explica: "Els nens cada vegada dediquen més temps a activitats en les quals es fa un gran esforç amb la vista de prop, com la lectura, mirar la televisió, treballar amb l'ordinador o jugar amb la consola. Això està produint un increment d'escolars miops".

Fracàs escolar… i també social

D'acord amb l'informe fet públic pel Consell, les males notes o el desinterès per les assignatures en molts casos no es deuen a l'apatia dels estudiants, sinó a algun defecte visual que els impedeix seguir el ritme de les classes, atendre a les explicacions de la pissarra, llegir amb rapidesa i comprensió i estudiar còmodament, amb el llast consegüent per al seu aprenentatge. Segons Martínez Moral, "la majoria dels pares desconeix que gairebé el 30% dels casos de fracàs escolar es deu a problemes visuals". Cal tenir en compte, a més, que els problemes de visió comporten una gran quantitat de limitacions socials que perjudiquen el desenvolupament, la personalitat i el caràcter del nen.

Símptomes que serveixen d'avís

Dur el nen a la revisió de la vista anual és especialment important quan s'observa que el petit evita tasques relacionades amb la visió de prop como llegir o fer els deures, o vista de lluny, com l'esport o altres activitats d'oci. Les alarmes han de saltar també quan el nen experimenta moltes dificultats amb la lectura (omet o confon lletres o paraules, fa servir el dit per guiar-se...), arrufa les celles, guinya els ulls o gira el cap i el coll per mirar de lluny o de prop, es queixa de mal de cap o se li irriten els ulls quan escriu i llegeix (es frega les parpelles amb freqüència). Que tingui una comprensió de lectura baixa per a la seva edat també és un motiu per dur-lo a una revisió visual.

Millora la teva salut i qualitat de vida amb Adeslas. Apunta't als serveis de Prevenció i Plans de Cures​ que t'interessin.