Inicia
SegurCaixa Adelas

Més de la meitat dels nens que necessiten ulleres no les fan servir

 

Es calcula que el 5-10% dels preescolars i el 25% dels escolars té problemes visuals com miopia, hipermetropia, estrabisme, etc., i la miopia és un problema que augmenta entre els estudiants. El president del Consell General d'Òptics-Optometristes, Juan Carlos Martínez Moral, es mostra preocupat i explica: "Els nens cada vegada dediquen més temps a activitats en les quals es fa un gran esforç amb la vista de prop, com la lectura, mirar la televisió, treballar amb l'ordinador o jugar amb la consola. Això està produint un increment d'escolars miops".

Fracàs escolar… i també social

D'acord amb l'informe fet públic pel Consell, les males notes o el desinterès per les assignatures en molts casos no es deuen a l'apatia dels estudiants, sinó a algun defecte visual que els impedeix seguir el ritme de les classes, atendre a les explicacions de la pissarra, llegir amb rapidesa i comprensió i estudiar còmodament, amb el llast consegüent per al seu aprenentatge. Segons Martínez Moral, "la majoria dels pares desconeix que gairebé el 30% dels casos de fracàs escolar es deu a problemes visuals". Cal tenir en compte, a més, que els problemes de visió comporten una gran quantitat de limitacions socials que perjudiquen el desenvolupament, la personalitat i el caràcter del nen.

Símptomes que serveixen d'avís

Dur el nen a la revisió de la vista anual és especialment important quan s'observa que el petit evita tasques relacionades amb la visió de prop como llegir o fer els deures, o vista de lluny, com l'esport o altres activitats d'oci. Les alarmes han de saltar també quan el nen experimenta moltes dificultats amb la lectura (omet o confon lletres o paraules, fa servir el dit per guiar-se...), arrufa les celles, guinya els ulls o gira el cap i el coll per mirar de lluny o de prop, es queixa de mal de cap o se li irriten els ulls quan escriu i llegeix (es frega les parpelles amb freqüència). Que tingui una comprensió de lectura baixa per a la seva edat també és un motiu per dur-lo a una revisió visual.

Millora la teva salut i qualitat de vida amb Adeslas. Apunta't als serveis de Prevenció i Plans de Cures​ que t'interessin.