Inicia
SegurCaixa Adelas

Nivells de pol·len per a la primavera del 2015

 

​Tal com informen des de la SEAIC, les malalties al·lèrgiques en general afecten un 33% de la població espanyola. Les plantes i arbres que més problemes al·lèrgics produeixen són les següents: gramínies, olivera, xiprer, barrella, plàtan d'ombra i parietària, amb una al·lerginitat agreujada per la contaminació a les ciutats. La intensitat de la pol·linització a les diverses zones peninsulars serà variable.

Nivells d'al·lèrgens per zones

Segons les previsions, a Andalusia es produiran les concentracions més altes, d'uns 6.900 grans per metre cúbic d'aire. A la Comunitat de Madrid, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Extremadura i Aragó, les concentracions seran més moderades, d'uns 5.300 grans per metre cúbic d'aire. A Galícia, Astúries, Cantàbria i el País Basc, s'estima que hi haurà uns 2.300 grans per metre cúbic mentre que, al litoral mediterrani (Comunitat Valenciana, Catalunya i Múrcia), els nivells no passaran dels 1.900 grans per metre cúbic d'aire, en ambdós casos catalogats com d'intensitat lleu.

Com es fan aquestes previsions?

Per fer aquests càlculs, els experts de la SEAIC, en col·laboració amb l'Àrea d'Estadística i Recerca Operativa de la Universitat de Castella-la Manxa, consideren les precipitacions de l'estiu i hivern i els recomptes de pol·len de gramínies durant la primavera, a més d'altres factors climatològics com la temperatura i la humitat, en diverses zones geogràfiques. Segons l'Agència Estatal de Meteorologia, aquesta primavera hi haurà precipitacions lleugerament inferiors a la mitjana en el conjunt d'Espanya i temperatures més altes a la meitat oriental.

 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

On s'ha publicat aquesta notícia?​

SEAIC