Inicia
SegurCaixa Adelas

Fer exercici: la millor defensa contra el greix abdominal

 

El greix que es concentra al voltant de les vísceres augmenta el risc de desenvolupar malalties cardíaques, diabetis, síndrome metabòlic i, fins i tot, càncer.

En el Centre Mèdic de la Universitat del Sud-oest de Texas (UT Southwestern), als Estats Units, han investigat la manera més eficaç per combatre el greix abdominal. D’acord amb les seves conclusions, fer exercici és la manera més eficaç d’acomiadar-se d’aquest greix que posa en risc la salut, ja que es concentra al voltant de les vísceres. Com s’ha fet l’estudi?

Els investigadors han avaluat els canvis en el greix visceral que es van produir en 3.602 participants sotmesos a diferents mètodes per perdre pes durant un període de 6 mesos; la meitat dels participants va modificar el seu estil de vida fent exercici, mentre que l’altra meitat es va sotmetre a procediments farmacològics. El 65 % dels participants eren dones, amb una mitjana de 54 anys i d’un IMC de 31 en el moment que es van inscriure. La majoria dels assajos d’exercici es van fer als EUA i Canadà, mentre que els assajos farmacològics van incloure els EUA, Canadà, Suècia, Japó i quatre cohorts multinacionals.

L’exercici és més eficaç que les medicines

Tot i que, tant el tractament farmacològic com fer exercici ajuden a reduir el greix abdominal, els participants que van fer exercici se’ls va reduir de manera substancial el greix visceral.

La importància de la localització del greix

En paraules del cardiòleg Ian J. Neeland, professor assistent de medicina interna, i autor principal de l’estudi, “El greix visceral pot afectar els òrgans locals o tot el sistema corporal. De forma sistèmica, pot afectar el cor i el fetge, i també els òrgans abdominals. Quan els estudis fan servir el pes o l’índex de massa corporal per obtenir dades, és impossible saber si les intervencions estan reduint el greix de qualsevol part del cos o el que està en un nivell més superficial”.

El greix vist com un òrgan actiu

Fins fa relativament poc, es considerava el greix com un emmagatzemament inert. Però, amb el pas dels anys, aquesta visió ha evolucionat fins a considerar-se com un òrgan actiu. “Algunes persones obeses pateixen malalties cardíaques, diabetis o síndrome metabòlic, i altres, no. El nostre estudi suggereix que combinar enfocaments pot ajudar a reduir el greix visceral i potencialment prevenir aquestes malalties”, ha afirmat Neeland.

On s’ha publicat aquesta notícia?

Universitat del Sud-oest de Texas (UT Southwestern)Millora la teva salut i qualitat de vida. Apunta't als serveis de prevenció i plans de cures que t'interessin