Inicia
SegurCaixa Adelas

Previnguts contra la grip, el pneumococ i el tètanus

 

Els experts del Grup de Vacunes de la SEGG insisteixen que les vacunes són segures i eficaces i que proporcionen beneficis no només personals, sinó també comunitaris. De fet, la vacuna de la grip redueix l'hospitalització de gent gran en més d'un 30% i la mortalitat per totes les seves causes en un 50%.

La gent gran, més sensible davant de la grip

A causa del declivi de la immunitat cel•lular, l'edat avançada és un factor de risc afegit important en la malaltia gripal, fins i tot sense que hi hagi altres afeccions subjacents. Aquesta infecció és una de les causes més importants de morbimortalitat de les persones majors de 60 anys, ja que directament o indirectament causa un augment del risc de complicacions i d'hospitalitzacions més freqüents i prolongades. Només a Espanya es produeixen entre 1.400 i 4.000 morts a l'any per la grip i les seves complicacions. La campanya de vacunació de la grip de la SEGG intenta sensibilitzar sobre la importància de la immunització entre els majors de 60 anys, però també entre el personal sanitari i els treballadors que tenen cura de gent gran i persones que hi conviuen.

Prevenir la malaltia pneumocòccica

El pneumococ és el responsable de fins al 50% de les pneumònies extrahospitalàries adquirides per adults i fins al 36% de les pneumònies que requereixen hospitalització. Els experts de la SEGG recomanen que, quan s'administri la vacuna antigripal, es faci el mateix amb la vacuna contra el pneumococ a totes les persones majors de 60 anys i a grups de risc (immunodeprimits) quan facin 60 anys i que hagin estat vacunats fa més de cinc anys.

Herpes zòster, nova vacuna per a adults

L'herpes zòster prové del virus de la varicel•la que, després de quedar acantonat en els ganglis sensorials, espera el moment en què un descens de la immunitat cel•lular desencadeni la reactivació del virus que provoca el característic brià. En pacients inmunodeprimits, la infecció es pot estendre i produir una malaltia sistèmica, tot embolcallant diversos òrgans i múltiples dermatomes, que produeixen l'anomenat zòster disseminat. El Grup de Vacunes de la SEGG inclou enguany la recomanació de la nova vacuna contra l'herpes zòster per a adults i gent gran.

Millora el teu estil de vida i la gestió proactiva de la teva salut. Registra’t ara a Adeslas Salud y Bienestar, la plataforma gratuïta de salut digital d’Adeslas, que t’ajudarà a cuidar-te més i millor.