Inicia
SegurCaixa Adelas

Riure per prevenir malalties

 

"Si estàs atrapat en una situació en què només pots riure o plorar, tria riure. Les contínues percepcions negatives de la vida no tan sols redueixen la felicitat, també perjudiquen la salut mental i corporal" va afirmar Berk durant una ponència feta fa poc a l'Institut Nacional de Salut (NIH, segons les sigles en anglès), entitat que aplega alguns dels científics i metges més importants dels Estats Units.

"Quan canvies la teva percepció, canvies la teva biologia"

Segons l'expert, els éssers humans hem estat programats per riure. Les seves investigacions demostren que els bebès poden començar a riure amb només 2 o 3 mesos d'edat, fins i tot els que han nascut sords i cecs. Al seu entendre, tenir una tendència cap al riure és clau per viure d'una manera saludable.

Beneficis demostrats  

D'acord amb les dades que ofereix Berk, riure estimula els sistemes principals del cos. Influeix en el sistema cardiovascular, millora la circulació, augmenta la respiració i redueix la pressió sanguínia. Té efectes positius sobre el funcionament cardíac en persones que han patit un atac de cor, produint un efecte similar al que obtindrien practicant exercici moderat. A més, redueix les hormones de l'estrès i augmenta l'alliberament d'endorfines, analgèsics naturals de l'organisme, responsables de l'eufòria. Igual que la pràctica continuada d'exercici, riure de manera habitual ajuda a reduir els nivells de sucre en els diabètics. També està demostrat que riure contribueix a disminuir les citocines inflamatòries i la resposta al·lèrgica.

Riure contra el càncer

Riure optimitza els nivells d'anticossos a la sang i a la saliva, i demostra ser beneficiós per al sistema immunològic. A més, activa les cèl·lules "assassines" naturals, que destrueixen les pròpies cèl·lules del cos infectades per prevenir l'expansió de virus ofensius, bacteris o cèl·lules anormals que poden formar tumors, i les "cèl·lules T", que ajuden a destruir les cèl·lules cancerígenes.  

 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

On s'ha publicat aquesta noticia?

Universitat de Loma Linda, Califòrnia​ (pàgina 9)