Este Sitio web utiliza cookies propias y de terceros para recopilar información estadística sobre sus hábitos de navegación y así poder mejorar y personalizar su experiencia ofreciéndole contenidos de su interés y mostrarle publicidad y anuncios personalizados. Si sigue navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en Política de Cookies entendido
Inicia
SegurCaixa Adelas

Relacionen el menjar ràpid amb el fracàs escolar

 

Del fast food al fracàs escolar només hi ha un pas. Això és el que demostren les conclusions d'un estudi americà publicat el desembre a la revista Clinical Pediatrics. Per arribar a aquesta conclusió, Kelly Purtell, professora de la Universitat Estatal d'Ohio, i Elizabeth Gershoff, de la Universitat de Texas, a Austin, han fet un seguiment a nens d'edats entre els 10 i els 14 anys.

Com s'ha fet l'estudi?

Les investigadores han recollit dades d'11.740 estudiants, als quals se'ls va fer un test per determinar les capacitats de lectura, matemàtiques i ciència. També se'ls va preguntar sobre el consum de menjar ràpid durant la setmana anterior a les proves. Menys d'un terç (el 29%) van dir que no havien menjat fast food durant la setmana anterior; el 10% va dir que en menjava cada dia i un altre 10% va admetre que en menjava de quatre a sis vegades per setmana. Una mica més de la meitat dels nens en van menjar d'una a tres vegades en la setmana anterior.

Menjar ràpid i condicions socioeconòmiques

L'habitual consum de menjar ràpid és, en moltes ocasions, reflex del mitjà socioeconòmic dels alumnes, una circumstància que també té un paper fonamental en l'èxit o en el fracàs escolar. Per evitar que els resultats de l'estudi estiguessin contaminats per aquest factor, les dues investigadores van aïllar les dades relacionades amb l'estil de vida i ambient. Després de fer-ho, els resultats continuen sent els mateixos: el menjar dels restaurants low cost, pobre en nutrients essencials, perjudica, afirmen, el desenvolupament cognitiu. A més, sostenen que els règims rics en sucres i en greixos afecten la memòria immediata i els processos d'aprenentatge.

Un hàbit que cal reduir

Veient els resultats, les autores de l'estudi aconsellen als pares disminuir el consum de menjar ràpid: "No diem que no donin mai més menjar ràpid als fills, sinó que els resultats suggereixen que el consum s'hauria de reduir al màxim possible",  diu Purtell.

 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

On s'ha publicat aquesta notícia?

Clinical Pediatrics

Universitat Estatal d'Ohio​