Inicia
SegurCaixa Adelas

Saps què fer si tens la grip?

 

D'acord amb l'OMS, la grip és una infecció vírica que afecta principalment el nas, el coll, els bronquis i, ocasionalment, els pulmons. La infecció dura generalment una setmana i es caracteritza per l'aparició sobtada de febre alta, dolors musculars, cefalea i malestar general important, tos seca, mal de coll i rinitis. En la majoria dels casos, és una malaltia lleu que no necessita cures mèdiques o medicaments antivirals. Quan es manifesten els símptomes es recomana estar-se a casa i evitar el contacte amb altres persones, excepte per obtenir atenció mèdica.

Quan cal demanar atenció mèdica?

Es recomana posar-se en contacte amb personal sanitari quan els símptomes de la malaltia són molt forts i, també, quan qui la pateix es troba en un grup de risc, i això inclou nens petits, majors de 65 anys, dones embarassades i persones de qualsevol edat que pateixin malalties cròniques (problemes cardíacs, diabetis…).

A casa, mentre hi hagi febre

Segons els experts dels Centres per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC, segons les sigles en anglès), les persones que tenen grip s'han de quedar a casa 24 hores després que hagi aparegut la febre sense necessitat de fer servir medicaments. En cas d'haver de sortir, es recomana l'ús de mascareta o cobrir-se la boca quan es tussi o esternudar amb un mocador de paper i rentar-se les mans sovint per evitar contagis. El virus de la grip es transmet amb facilitat d'una persona a una altra a través de gotes de saliva i petites partícules expulsades amb la tos o els esternuts. Se sol propagar de pressa en forma d'epidèmies estacionals.

 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

On s'ha publicat aquesta notícia?

OMS​

Centres per al Control i la Prevenció de Malalties​