Inicia
SegurCaixa Adelas

Seguir bé el tractament protegeix de nous episodis cardiovasculars

 

Científics del Centre Nacional de Recerques Cardiovasculars Carlos III (CNIC) conclouen que els pacients que han patit un infart de miocardi, o que pateixen una malaltia ateroscleròtica, que presenten una bona adherència al tractament farmacològic tenen una menor probabilitat de patir una segona crisi cardiovascular.

Un risc molt alt que se subestima

Les malalties cardiovasculars (ECV), primera causa de mort als EUA, ocasionen al nostre país al voltant de 124.000 morts anuals. Tot i que les xifres són alarmants, gairebé la meitat dels pacients no segueix el tractament prescrit dos anys després d'haver patit un episodi cardiovascular. Tal com afirma Valentí Fuster, director general del CNIC i investigador principal de l'estudi MINERVA: "Un dels majors reptes dels cardiòlegs amb els pacients que han patit un episodi cardiovascular és l'adherència a la medicació". D'acord amb Fuster, l'adherència al tractament es va relaxant amb el temps i això és, en part, pel cost dels medicaments i/o el nombre de pastilles que s'han de prendre diàriament.

Menys de la meitat segueix el tractament

Segons un estudi fet per l'asseguradora dels Estats Units Aetna, dels 4.000 pacients participants en la recerca, només el 43 % va ser totalment adherent al tractament (van presentar una adherència de més del 80 %); el 31 % es va classificar com a parcialment adherent i el 26 % no adherent. D'acord amb les dades, per reduir d'una manera més eficaç el risc de patir episodis cardiovasculars, els pacients han de presentar nivells d'adherència per sobre del 80 %. La recerca demostra que els qui van seguir millor el tractament van presentar una disminució del risc del 19 % basat en els seus nivells d'adherència terapèutica.

 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas​

On s'ha publicat aquesta notícia?

Agència de notícies SINC


Millora la teva salut i qualitat de vida. Apunta't als serveis de prevenció i plans de cures que t'interessin