Inicia
SegurCaixa Adelas

Sida: es redueix el nombre d’infeccions

 

Tal com afirmen des de l'OMS, des de l'any 2000 fins avui, les noves infeccions s'han reduït un 35 % i les morts per sida, un 25 %. Uns 16 milions de persones reben actualment tractament antiretroviral, més d'11 milions a l'Àfrica.

Objectiu 90-90-90

Per al 2020, Onusida, el Programa Conjunt de les Nacions Unides sobre el VIH/sida, s'ha proposat la meta 90-90-90. L'objectiu és aconseguir que, l'any 2020, un 90 % de persones que viu amb VIH conegui el diagnòstic, que un 90 % dels qui coneguin el diagnòstic puguin accedir al tractament antiretroviral i que un 90 % dels pacients en tractament tingui un nivell de carga vírica indetectable. A diferència d'altres objectius de tractament precedents, enfocats només en el nombre de persones que inicien el tractament del VIH, la meta 90-90-90 centra l'atenció en el propòsit final del tractament del VIH: la supressió vírica, que redueix considerablement tant el risc de malalties i morts relacionades amb la sida com el risc de transmissió del VIH.

Situació a Espanya

D'acord amb les dades del Ministeri de Sanitat, al nostre país es mostra un repunt del nombre d'anàlisis positives de VIH a Espanya. L'any passat es van registrar 3.366 nous diagnosticats, gairebé deu cada dia. Les relacions sexuals no protegides entre homes ocupen el primer lloc pel que fa al mecanisme probable d'infecció en el conjunt global de dades (53,9%). També són majoria entre les persones nascudes a Espanya i entre els homes, ja siguin espanyols o estrangers. Per això, el col·lectiu d'HSH (homes que tenen relacions sexuals amb homes) és prioritari per als programes de prevenció, especialment el grup entre 25 i 34 anys, on les taxes són més elevades. La transmissió heterosexual suposa un 26,0 %, i la que es produeix en persones que s'injecten drogues (PID), un 3,4 %.

 

 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

On s'ha publicat aquesta notícia?

OMS​

Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat​


 

Millora la teva salut i qualitat de vida. Apunta't als serveis de prevenció i plans de cures que t'interessin