Inicia
SegurCaixa Adelas

Sobre el Dia Mundial contra el Càncer de Mama

 

Tal com afirmen des de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), el càncer de mama és el tumor més freqüent entre les dones occidentals: 1 de cada 8 dones tindrà càncer de mama al llarg de la vida. Segons l'informe sobre dades del càncer de mama a Espanya del 2016, aquesta malaltia va afectar 26.282 persones el 2015, i si la tendència actual es manté, es calcula que els pròxims anys aquesta xifra pot augmentar fins a arribar a afectar més de 29.000 dones el 2025.

 

Un estil de vida saludable: clau per prevenir la malaltia

Diversos estudis asseguren que seguir una alimentació saludable, baixa en greixos, sucres i alcohol, i mantenir un índex de massa corporal adequat ajuden l'organisme a prevenir l'aparició de qualsevol tipus de càncer i, també, la recurrència. Fer exercici de manera regular també pot reduir la incidència d'aquesta patologia entre un 20 i un 40 %. D'acord amb les recomanacions mundials sobre activitat física per a la salut de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), "l'activitat física habitual està vinculada a la prevenció del càncer de mama i de colon. Les dades indiquen que de 30 a 60 minuts diaris d'activitat física moderada o vigorosa són el mínim necessari per reduir apreciablement el risc de patir aquestes malalties".

 

La detecció precoç: clau per millorar el pronòstic

Com més aviat es detecti el càncer de mama, més probabilitats hi ha de combatre amb èxit la malaltia. Per aquest motiu, els experts recomanen a les dones que es facin exploracions de mama sovint i que vagin a un especialista si hi noten bonys, canvis a la pell, alteracions de la mida o anomalies al mugró. Les visites anuals al ginecòleg també són fonamentals per detectar la malaltia en els primers estadis.

 

Una taxa de supervivència per sobre del 80 %

Segons l'AECC, la supervivència per càncer de mama ha millorat de manera notable els 20 darrers anys (cada any augmenta un 1,4 %). Cada any es té més informació per poder diagnosticar de manera precoç el càncer de mama, fet que ha permès que la supervivència global als 5 anys del diagnòstic d'aquest tumor sigui del 82,8 % al nostre país, per sobre de la mitjana europea i semblant a la dels països amb més bones xifres de supervivència.

 

Aquest text s'ha elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas​

On s'ha publicat aquesta notícia?

Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC)


Millora en salut i qualitat de vida. Apunta't als serveis de prevenció i plans d'atenció d'interès.

Millora la teva salut i qualitat de vida. Apunta't als serveis de prevenció i plans de cures que t'interessin​