Inicia
SegurCaixa Adelas

Tabaquisme en l’embaràs i diabetis

 

Un estudi fet per investigadors de la Universitat de Califòrnia, a Davis (Estats Units), i l'organització no lucrativa Institut de Salut Pública de Berkeley defensa que les nenes amb mares que fumaven durant la gestació tenen un risc de patir diabetis en l'edat adulta dues o tres vegades més alt que les que tenen mares que no van fumar. L'estudi també revela que les nenes amb pares que van fumar durant l'embaràs també tenen més probabilitat de desenvolupar diabetis.

Com s'ha fet l'estudi?

Per dur a terme aquest treball, l'equip de Michele La Merrill, professora assistent de toxicologia ambiental a la UC Davis, va analitzar dades de 1.800 nenes amb mares que havien participat en estudis sobre la salut i el desenvolupament dels nens, CHDS segons les sigles en anglès (Child Health and Development Studies), un projecte en curs de l'Institut de Salut Pública. Els CHDS van recollir informació de dones que van buscar atenció obstètrica a la badia de San Francisco a través del pla de salut de la Fundació Kaiser Permanente entre els anys 1959 i 1967. Originalment, les dades es van recollir per estudiar el risc primerenc de desenvolupar càncer de mama, de manera que no es va fer cap seguiment dels fills de sexe masculí.

Tenir cura de la salut des de l'úter

El tabaquisme s'ha relacionat en diversos estudis amb un risc més alt d'obesitat i de baix pes en néixer. Segons La Merrill, "Els nostres resultats donen suport a la teoria que l'exposició a químics com ara el fum del tabac durant l'embaràs determinen en part la salut o la malaltia en el futur de la persona que es gesta a l'úter. D'acord amb les nostres dades, el fet que els pares siguin fumadors és, per si mateix, un factor de risc per patir diabetis, independentment de l'obesitat o del pes en néixer".

 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

On s'ha publicat aquesta notícia?​​

Universitat de Califòrnia, a Davis