Inicia
SegurCaixa Adelas

Tecnologia que ens allunya del tabac

 

Quan es tracta de deixar de fumar, com més ajuda millor. Les tecnologies que s'han pensat per afavorir la deshabituació al tabac han estat ben acollides entre els fumadors que volen deixar de ser-ho. Aquests sistemes innovadors redueixen els nivells d'estrès i augmenten la motivació entre els qui volen ser exfumadors.

 

L'evasió: un aliat antitabac

Un assaig clínic en el qual van participar 19 centres d'atenció primària (CAP) del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre ha comprovat l'eficàcia d'una aplicació que ofereix jocs pensats per distreure els fumadors i ajudar-los a oblidar el tabac. Aquest assaig l'han coordinat els terapeutes dels CAP.

 

La motivació: essencial per lluitar contra el fum

D'altra banda, també s'ha demostrat eficaç un programa per desacostumar-se al tabac que es basa en l'enviament de missatges de text motivacionals. Un grup de la Unitat de Recerca d'Àlaba i la comarca d'Osakidetza van posar a prova aquest suport tecnològic en un estudi en el qual van participar 320 fumadors més grans de 18 anys. Els investigadors van separar els voluntaris en dos grups de 160 persones; tots dos grups van rebre el suport sanitari habitual, però només es van enviar missatges motivacionals a un grup. Després d'un any de seguiment, el nombre d'exfumadors del grup que havia rebut missatges de text va ser visiblement superior: un 24% (39 de 160), davant del 12% (19 de 160) registrat al grup que només havia tingut el suport sanitari habitual.

 

Un complement eficaç

Les noves tecnologies que es posen al servei de la salut han demostrat que fan créixer la motivació del pacient a l'hora d'aconseguir el seu objectiu i, a més, enforteixen els canals de comunicació amb els professionals de la salut.

 

Aquest text s'ha elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

On s'ha publicat aquesta notícia?

InfoICS

Jano.es​