Inicia
SegurCaixa Adelas

Un motiu més per deixar de fumar

 

D'acord amb l'OMS, els fumadors tenen més risc de patir complicacions greus si es contagien per SARS-CoV-2.

Fumar augmenta les probabilitats de patir infeccions respiratòries i, també, el risc de patir complicacions greus que hi estan associades. Segons dades de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), el tabac és la causa de la mort de vuit milions de persones al món cada any, més de set milions de les quals són fumadors, mentre que aproximadament 1,2 milions són fumadors passius.

Per tal d'esbrinar els problemes de salut que pot suposar per als fumadors el contagi pel nou coronavirus, experts de l'OMS han revisat els estudis existents que relacionen el consum de tabac i la infecció per SARS-CoV-2. A partir de la trentena de treballs que s'han fet –la majoria observacionals, tot i que també s'inclouen algunes metaanàlisis–, es dedueix que els fumadors tenen més probabilitats de desenvolupar símptomes greus en cas que pateixin COVID-19, en comparació amb els no fumadors.

 

El tabac augmenta la gravetat de la infecció

Se sap que la COVID-19 és una malaltia infecciosa que ataca principalment els pulmons. El tabaquisme afecta de manera negativa la funció pulmonar, i dificulta a l'organisme lluitar contra aquesta i altres malalties. Els fumadors, a més, tenen un risc important de patir malalties no transmissibles com el càncer, algunes malalties respiratòries, patologies cardiovasculars i diabetis. D'altra banda, les persones que pateixen aquestes malalties tenen més risc de desenvolupar símptomes greus si es veuen afectades per la COVID-19. Les investigacions disponibles semblen indicar que els fumadors tenen més risc de desenvolupar símptomes greus i de morir a causa de la COVID-19.

 

Fumadors davant del contagi per COVID-19

Durant aquests mesos de pandèmia, algunes xarxes han difós la creença errònia que fumar reduïa el risc de contagi per SARS-CoV-2. La veritat és que no hi ha estudis concloents sobre aquesta associació. "Actualment no hi ha prou informació per confirmar cap vincle entre el tabac o la nicotina i la prevenció o el tractament d'aquesta malaltia", subratllen.Font

OMS- Smoking and COVID-19

Declaració de l'OMS: consum de tabac i COVID-19


Pàgines visitades al juliol, 2020.

Millora la teva salut i qualitat de vida. Apunta't als serveis de prevenció i plans de cures que t'interessin