Inicia
SegurCaixa Adelas

 

Un estiu sense riscos per als més petits

Durant l'època estival és fonamental inculcar als infants un gaudi responsable del sol i de l'aigua. El més eficaç perquè aprenguin? Predicar amb l'exemple.

L'Associació Espanyola de Pediatria d'Atenció Primària ha emès alguns consells al seu web Familia y Salud, pensats per proporcionar seguretat als infants davant dels riscos del sol, l'aigua i els viatges, entre d'altres.


Seguretat a l'aigua

L'aigua és un dels elements que més preocupa els pares en aquestes dates. Per minimitzar riscos, és important ensenyar els nens a nedar i bussejar des de petits i convèncer-los que banyar-se acompanyats d'un adult és més divertit i segur. És important vigilar-los a la platja i a la piscina i, a més inculcar-los la importància de conèixer i respectar les zones de bany i els senyals d'advertència, com també les indicacions de les banderes a la platja.


Gaudir del sol de manera responsable

L'aplicació de cremes solars amb protecció alta mitjana una hora abans de l'exposició al sol i durant aquesta exposició, cada dues hores i després de banyar-se, preserva la pell dels efectes nocius dels raigs UVA. L'ús de barrets o gorres i ulleres de sol homologades, com també beure aigua amb freqüència per evitar la deshidratació, és clau també per protegir-se de la calor i les emissions solars nocives. És fonamental, a més, que els adults donin exemple gaudint del sol i de l'aigua d'una manera responsable.


Decàleg del nen viatger

Planificar els viatges amb nens amb antelació evita sorpreses desagradables. L'AEPap recomana llegir el "Decàleg del nen viatger", un document que recull les deu normes bàsiques que cal tenir en compte abans de viatjar per gaudir al màxim del viatge. Entre les recomanacions més destacades cal esmentar la importància d'informar-se sobre les vacunes necessàries davant d'un viatge internacional, com també preparar i dur una farmaciola on guardar coses tan bàsiques com un termòmetre, tiretes, sèrum oral o ibuprofè o protegir-se de la calor, com també la targeta sanitària europea o una assegurança de viatge si s'ha de sortir a l'estranger. És essencial saber com protegir el nen dels mosquits que transmeten malalties com dengue, Zika o malària.

 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

On s'ha publicat aquesta notícia?

Associació Espanyola de Pediatria d'Atenció Primària​​