Inicia
SegurCaixa Adelas

Una bossa de la compra que pesi massa provoca lesions

 

Des del Col·legi Professional de Fisioterapeutes de la Comunitat de Madrid (CPFCM), adverteixen que, tot i que les bosses de la compra de tela, polièster o lona que adquirim a les superfícies comercials estan preparades per suportar entre 10 i 12 quilos de pes, una persona no hauria de portar, de mitjana, més de 5 quilos a cada mà. Això vol dir que, generalment, es carrega el doble del pes que es recomana quan es fa la compra, fet que pot causar lesions.

 

Repartir el pes i fer servir carret

Tal com explica José Santos, secretari general del CPFCM, "Moltes vegades portem la compra en una sola bossa, i carreguem tot el pes a un costat del cos, de manera que sobrecarreguem determinats músculs i encorbem la columna. L'ideal seria fer servir una bossa que es pogués penjar com una bandolera. Però, avui dia, no es distribueixen bosses amb aquestes característiques". Els experts recomanen que la compra es reparteixi en dues bosses que no superin els 5 kg cadascuna. Si el total de la compra és de més de 10 kg, es recomana fer servir un carret que, preferiblement, es pugui empènyer amb les dues mans, en lloc d'haver d'arrossegar-lo.

 

Altres recomanacions interessants

Els fisioterapeutes madrilenys també recomanen que es flexionin les cames en lloc de doblegar l'esquena quan s'hagin d'agafar productes situats per sota dels genolls. Adverteixen que no s'han d'aixecar objectes pesants més enllà de l'altura del pit i que cal demanar ajuda al personal de l'establiment per arribar-hi quan no hi puguem accedir fàcilment, en lloc de fer esforços per aconseguir-ho. Per últim, recomanen que no es baixi la guàrdia quan es fiquin els objectes al cotxe o es col·loquin a casa.

 

Bones positures als centres comercials

El CPFCM ha començat una campanya de videoconsells amb recomanacions que es projecten als espais publicitaris de 13 centres comercials repartits per la Comunitat de Madrid. Amb això pretenen conscienciar els més de nou milions de visitants madrilenys que acudeixen mensualment als centres comercials sobre els riscos que pateixen quan fan les activitats de la vida diària i adopten males positures, i les precaucions que cal tenir en compte per evitar patir lesions o problemes musculoesquelètics.

 

 

Text elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

 

Millora la teva salut i qualitat de vida amb Adeslas. Apunta't als serveis de Prevenció i Plans de Cures​ que t'interessin.​