Inicia
SegurCaixa Adelas

Una infància tranquil·la és beneficiós per al cor

 

D'acord amb un estudi fet per un grup de científics finlandesos, els infants i els adolescents que creixen en un entorn favorable (amb unes circumstàncies emocionals i socioeconòmiques estables, uns pares amb hàbits saludables, adaptats socialment i sense esdeveniments estressants), tenen un 35 % més de probabilitats de tenir una bona salut cardiovascular a l'edat adulta, si els comparem amb els que presenten menys factors favorables.

 

Com s'ha fet la investigació?

L'equip de científics ha recopilat dades de 1.089 participants d'entre 3 i 18 anys, vinculades a certs indicadors de risc cardiovascular, com l'índex de massa corporal (IMC), la pressió arterial i el colesterol. A més, a través d'un test exhaustiu, han considerat la presència o no de diversos factors psicosocials favorables. Després de vint-i-set anys, els investigadors van tornar a avaluar l'estat de salut cardiovascular dels participants a través de diversos indicadors (l'IMC, l'activitat física setmanal, el tabaquisme, la dieta equilibrada i els nivells de pressió arterial, colesterol i glucosa en sang).

 

Infància tranquil·la, adults saludables

Els resultats van assenyalar que els infants que havien estat exposats a factors psicosocials positius presentaven un 14 % més de probabilitats de mantenir un IMC normal, un 12 % més de probabilitats de no ser fumadors i un 11 % més de mantenir uns nivells de glucosa correctes a l'edat adulta. Segons els investigadors, a més dels factors psicosocials específics, un entorn socioeconòmic favorable i una capacitat d'autoregulació elevada per part del nen, són els factors que aporten més benefici a la salut cardiovascular a l'edat adulta.

 

Hàbits correctes durant la infància ajuden a prevenir

Des de la Fundació Espanyola del Cor (FEC) es recorda que un 60 % dels hàbits de vida s'adquireixen a la infància. Subratllen, a més, que el treball preventiu en edats primerenques és fonamental per aconseguir reduir l'impacte i la gravetat de les malalties cardiovasculars. "És vital fer èmfasi sobre la prevenció cardiovascular des de l'escola i prioritzar la importància d'una alimentació cardiosaludable i de la pràctica periòdica d'activitat física per afrontar, des de la infància, problemes de salut com ara l'obesitat i el sedentarisme", explica el doctor Leandro Plaza, president de la FEC.

 

Aquest text s'ha elaborat amb la supervisió científica de l'Àrea Assistencial d'Adeslas

 

On s'ha publicat aquesta notícia?

Fundació Espanyola del Cor (FEC)


Millora la teva salut i qualitat de vida. Apunta't als serveis de prevenció i plans de cures que t'interessin